Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό στον σταθμό Μανιάτικα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, για την έλευση του Μετροπόντικα.

Από τον Δήμο Πειραιά παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τον Πειραιά. Είμαστε εδώ, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., τους Δημάρχους των όμορων Δήμων. Το Μετρό προχωράει. Προφανώς είναι ένα υπερτοπικό έργο, δεν αφορά μόνο τον Δήμο Πειραιά, καθώς αλλάζει ο χάρτης σε όλο τον Πειραιά. Σίγουρα, όταν υλοποιείται ένα μεγάλο έργο υπάρχει ταλαιπωρία για τους κατοίκους, η οποία είναι κατανοητή από όλους μας, πρέπει όμως να κάνουν υπομονή. Το έργο θα αλλάξει τον Πειραιά, τα Μανιάτικα, την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία του έργου για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, γι΄ αυτό είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαβρίλης εδώ. Πόσο μάλλον για τον Δήμο Πειραιά, που είναι το μεγάλο λιμάνι, που υποδέχεται τον τουρισμό και έχει μια σειρά λειτουργιών που θα βοηθηθούν από την έλευση του Μετρό. Ο Πειραιάς γίνεται συγκοινωνιακός κόμβος από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, με το λιμάνι, με τον σιδηρόδρομο, με το Τραμ, με το Μετρό. Ο Πειραιάς εξελίσσεται και πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση, το μέλλον και στην ανάπτυξη της πόλης. Τα υπόλοιπα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά όπως αναπλάσεις και έργα μικρότερης κλίμακας είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα. Πιστεύω όμως, πως τα μεγάλα έργα αλλάζουν μια χώρα, μια πόλη. Επαναλαμβάνω, για να είμαι δίκαιος με τους κατοίκους, ότι υπάρχει ταλαιπωρία. Την κατανοούμε, λίγο υπομονή ακόμα, καθώς θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους».