Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής,  συναντήθηκαν χθες με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, οι κ.κ. Μώραλης και Διαμαντής ενημέρωσαν την κυρία Κονιόρδου για τις πολιτιστικές δράσεις στον Πειραιά, που έχουν επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο.

 

Συγκεκριμένα, η κυρία Υπουργός ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για την τριμερή προγραμματική σύμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μεταξύ Περιφέρειας Αττικής, Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.),  για τις δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου στο πλαίσιο του κοινού έτους Ελλάδας-Κίνας,  για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά στο Φεστιβάλ Ελληνικού Έργου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, καθώς και για γενικότερα θέματα που άπτονται των πολιτιστικών δράσεων του εμβληματικού μνημείου της πόλης μας.

 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πειραιά και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Θ.Π.,  αναφέρθηκαν σε δράσεις πολιτισμού που αφορούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά κ.α.

 

H κυρία Κονιόρδου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μπορεί να στηρίξει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.