Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ), διοργανώνουν το διήμερο Πολυφεστιβάλ Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία με τίτλο:  "Κάτι...Παίζει".
 
Το Πολυφεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10:00 έως τις 20:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και bazaar για Χριστουγεννιάτικες αγορές.
 
Επιπλέον περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήριο σαπουνιού, εργαστήρια κατασκευών, θεατρικές παραστάσεις,  μουσικοκινητικά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις. 
 
 Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε:

“Με ιδιαίτερη χαρά, συνδιοργανώνουμε με το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία, το Πολυφεστιβάλ "Κάτι...παίζει" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Για δύο ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα  των Χριστουγέννων και να διασκεδάσουν με παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες.Θεωρώ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα οι φορείς που λειτουργούν με κοινωφελή κριτήρια, όπως είναι η ΚΟ.Δ.Ε.Π., οφείλουν να υλοποιούν δράσεις με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στα Άτομα με Αναπηρία και ειδικά στα Άτομα με νοητική υστέρηση.Πιστεύω δε, πως η αλληλεπίδραση ατόμων με και χωρίς αναπηρία, θα προσφέρει ένα μάθημα ζωής. Ας αγκαλιάσουμε ενωμένοι τη διαφορετικότητα, προκειμένου να υπάρχει ισότητα στην κοινωνία μας. Απ΄ την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΕΚ/ΑμέΑ, που με αγάπη και σεβασμό κατέβαλαν μια αξιέπαινη προσπάθεια για την άρτια διοργάνωση του Πολυφεστιβάλ. Καλώ τους δημότες μας και όχι μόνο, να  έρθουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και να ζήσουν όμορφες, χριστουγεννιάτικες στιγμές, στηρίζοντας παράλληλα τα Άτομα με Αναπηρία".
 
Το Πολυφεστιβάλ "Κάτι...Παίζει", υποστηρίζουν το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά και η Παιγνιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη και διατίθεται χώρος στάθμευσης.