Σε μια σύντομη, αλλά σαφέστατη δήλωση, έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σχετικά με τα πεπραγμένα στον Δήμο Πειραιά την περίοδο 2003 - 2012, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, αποδοκιμάζοντας παράλληλα κάθε πηγή, απ' όπου κι αν προέρχεται, που επιδιώκει τη λογοκρισία και τις πρακτικές μεσαίωνα έναντι των δημοτών, με το να επεμβαίνει στην ενημέρωσή τους και να τους αποκρύπτει την πραγματικότητα.

"Θέλουμε απόλυτη διαφάνεια!", ξεκαθάρισε λακωνικά ο Δήμαρχος και συνέχισε, "Oι δημότες του Πειραιά πρέπει να γνωρίζουν όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο, καθώς σε τελική ανάλυση εκείνους αφορά και άλλωστε μόνο έτσι επιτυγχάνεται η απόλυτη διαφάνεια, την οποία τουλάχιστον εγώ επιθυμώ και επιδιώκω".

Στο ίδιο μήκος κύματος, αναπτύσσοντας τη δικιά τους συλλογιστική, τοποθετούνται με δηλώσεις τους, τόσο η Μαρία Σταθάκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Το Λιμάνι της Αγωνίας", όσο και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ιωσήφ Βουράκης και Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Προ ημερών, ο κ. Μώραλης τόνισε πως από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, προκειμένου να βοηθηθεί η έρευνα, φτάνοντας το συντομότερο στα τελικά της συμπεράσματα.

Η τρέχουσα Δημοτική Αρχή παρέλαβε έναν παρακμιακό Δήμο σε άθλια κατάσταση, τόσο με σοβαρά οικονομικά, όσο και διαχειριστικά προβλήματα. Προβλήματα τα οποία διαιωνίζονταν επί δεκαετίες και με αφορμή την οικονομική κρίση δεν μπορούσαν να κρυφτούν άλλο "κάτω από το χαλί".

Η εντολή που δόθηκε από τον Πειραϊκό λαό είναι να μπει ένα τέλος σ' αυτόν κυκεώνα, ούτως ώστε να εκσυγχρονιστεί ο Δήμος και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ορθή  διαχείριση των χρημάτων των δημοτών και των φορολογούμενων.

Κάτι που έχει υπογραμμίσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος άλλωστε, υπογραμμίζοντας ότι "Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι η Δημοτική Αρχή, εφόσον υπάρξουν ευθύνες που τελικώς καταλογισθούν, θα είναι αμείλικτη, καθώς ο Δήμος Πειραιά θα πρέπει και θα γίνει παράδειγμα διαφάνειας  και σωστής λειτουργίας".

Μια δήλωση που έχει κάνει πολλούς "κηφήνες" στο Λιμάνι να παθαίνουν κρίσεις πανικού...