Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, στο δημαρχείο, τον Κυβερνήτη του Αμερικανικού καταδρομικού  «USS CARNEY» κ. Peter Halvorsen και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:

«Είχαμε και πάλι τη χαρά σήμερα να μας επισκεφθούν εκπρόσωποι του Αμερικανικού στόλου. Μας επισκέφθηκαν ο Κυβερνήτης ενός αμερικανικού καταδρομικού πλοίου, από μια ομάδα του στόλου που εδρεύει στο ΝΑΤΟ στην Ισπανία,  μαζί με το επιτελείο του στο δημαρχείο. Ήρθαν για μια εθιμοτυπική επίσκεψη και αντηλλάγησαν απόψεις, αντηλλάγησαν φιλοφρονήσεις και αντηλλάγησαν ορισμένα δώρα.  Η αντιπροσωπεία αποχώρησε για να πάει και σε άλλες επισκέψεις στον Πειραιά και στην Αθήνα».   

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού» και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide». Από την πλευρά του ο κ. Halvorsen προσέφερε στον κ. Δαβάκη πλακέτα με τον θυρεό του πλοίου.