Στη μεγαλύτερη αστική ανάπτυξη ακινήτου προχωρά η εταιρεία Dimand, επενδύοντας στο πρώην ακίνητο της Παπαστράτος. Η συνεργασία με την Grivalia. Με ορίζοντα πενταετίας η επένδυση, που θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας.

Τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον Πειραιά, μετά από εκείνη της Cosco, φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει η εταιρία διαχείρισης ακινήτων Dimand στο μεγαλύτερο συμπαγές αστικό ακίνητο της χώρας, το παλιό και ιστορικό εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος.
Ειδικότερα, η Dimand αγόρασε από την Παπαστράτος, που ελέγχεται από τον πολυεθνικό όμιλο Philip Morris, τρία ακίνητα στον Πειραιά: το πρώην κεντρικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας, το λιθογραφείο της καθώς και το «κτίριο Βόμβα» που λειτούργησε για πολλά χρόνια ως αποθήκη.
Με ορίζοντα πενταετίας, αναμένεται να δαπανηθούν 100 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του συγκροτήματος, το οποίο θα φιλοξενήσει ξενοδοχεία, εμπορικούς χώρους, χώρους γραφείων κ.α. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η ανάπλαση θα δημιουργήσει 5.000 νέες θέσεις εργασίας.
Πέρα από τον συνολικό σχεδιασμό, επί του ακινήτου και της ανάπλασής του έχει επενδύσει και η εταιρία Grivalia, η οποία απέκτησε το 50% της εταιρείας που κατέχει το ακίνητο (Piraeus Port Plaza 1 Α.Ε.) από την Dimand, με τίμημα 1,625 εκατ. ευρώ, ενώ η επενδυτική εταιρεία έχει προσυμφωνήσει να αγοράσει και το υπόλοιπο 50%. Πρόκειται για το ένα από τα τέσσερα ακίνητα του συγκροτήματος της Παπαστράτος, την πρώην αποθήκη, δηλαδή το «κτίριο Βόμβα», όπου έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της επένδυσης που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2017. Πρόκειται για κτίριο 4.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) που βρίσκεται σε οικόπεδο 5.500 τ.μ. και θα ανακατασκευαστεί ώστε να στεγάσει κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 10.500 τ.μ. και 126 θέσεις στάθμευσης.
Στο μεγάλο συγκρότημα του παλιού εργοστασίου θα αναπτυχθούν 2 χρήσεις, ξενοδοχειακή και χώρων στέγασης υπηρεσιών. Μάλιστα υπάρχουν προκαταρκτικές επαφές με την Cosco για το ενδεχόμενο στέγασης στο συγκρότημα του παλιού εργοστασίου Παπαστράτος μέρος των δραστηριοτήτων του κινεζικού κολοσσού. Παράλληλα έχει συμφωνηθεί και έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά για ευρύτερες αναπλάσεις στην περιοχή.