Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.), ως θεσμικός εκπρόσωπος του συνόλου των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, συμμετείχε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου σε ευρεία σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα το μέλλον του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύσκεψη για το Ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ελένη Αυλωνίτου και Πέτρος Κωνσταντινέας, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνδικαλιστικοί φορείς.

ΠΕΑΛΣ: Τα αποτελέσματα της σύσκεψης με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Εργασίας για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ε.Α.Λ.Σ.: "Στους συναρμόδιους Υπουργούς, επαναλάβαμε την πολλάκις διατυπωμένη θέση μας για την πλήρη κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014, ως τη μοναδική υπεύθυνη και δίκαιη λύση για το Ταμείο.

Τονίσαμε ότι η λογική της οριζόντιας αντιμετώπισης, που επιβάλλουν οι διατάξεις του άρθρου 220, οδηγεί ένα υγιές, αυτοχρηματοδοτούμενο ταμείο, που ουδέποτε παρήγαγε ελλείμματα και ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση από το Κράτος ή τρίτους, στην καταστροφή.

Επιπρόσθετα μας δόθηκε η ευκαιρία ν’ αναπτύξουμε περαιτέρω τα επιχειρήματά μας, ότι κατ’ ουσίαν δεν πρόκειται για ταμείο αλλά για ένα λογαριασμό ιδιωτικής αποταμίευσης, αναδιανεμητικού χαρακτήρα και ως τέτοιος δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να είχε συμπεριληφθεί στις υφιστάμενες διατάξεις, αλλά ούτε να συμπεριληφθεί σε άλλες μελλοντικές, που θα μεταβάλουν την σημερινή του υπόσταση.

Οι Υπουργοί έδειξαν να κατανοούν πλήρως το πρόβλημα, καθώς το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκαν στο επόμενο χρονικό διάστημα, να εξετάσουν λεπτομερειακά τις θέσεις και προτάσεις μας, προς θετική κατεύθυνση. Τέλος, συναποφασίστηκε η συνέχιση της συνεννόησης και συνεργασίας μας".