Δυο εγκαταλελειμμένα και άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την δημόσια υγεία ακίνητα, κατεδάφισαν σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς,  στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βρέθηκε το πρωί στις εργασίες κατεδάφισης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσο Πούλο, τον Διευθυντή Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά  κ. Αχιλλέα Κουτσοδόντη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών της Παλαιάς Κοκκινιάς «Δράση» κ. Ηρακλή Ανδρικόπουλο.
 
Η κατεδάφιση των ακινήτων, τα οποία αποτελούσαν για χρόνια εστία μόλυνσης και είχαν μείζον πρόβλημα στατικότητας, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του Συλλόγου της Παλαιάς Κοκκινιάς «Δράση». Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Πειραιά, θα παρέμβει σε ένα ακόμη εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην Παλαιά Κοκκινιά, προκειμένου να μην επιβαρύνεται άλλο η περιοχή. 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Προχωρήσαμε σήμερα σε μια σημαντική ενέργεια για την περιοχή. Η παρέμβαση του Δήμου Πειραιά στα εγκαταλελειμμένα κτίρια, ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων. Αποτελούσαν εστία μόλυνσης, έμεναν άστεγοι, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών. Κατεδαφίσαμε δύο ακίνητα,  θα καθαρίσουμε τα οικόπεδα και θα ομορφύνει η περιοχή. Το είχαμε υποσχεθεί από τον Μάιο και είμαστε συνεπείς στην υπόσχεσή μας.
Βρισκόμαστε εδώ με τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι μόνο, για να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Τα σπίτια ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και  αποτελούσαν εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους στην Παλαιά Κοκκινιά.
Είναι μια απαράδεκτη εικόνα για το 2016. Πιστεύω -και σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητές μας-, ότι αυτές τις ημέρες θα καθαρίσουμε τα τρία ακίνητα και σύντομα θα βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα και με το Σύλλογο «Δράση», να δούμε και άλλα ακατοίκητα σπίτια στην περιοχή της Κοκκινιάς και όχι μόνο,  για να ολοκληρώσουμε μια σημαντική πρωτοβουλία.
Ήταν αίτημα των κατοίκων και ο Δήμος Πειραιά δεν είχε ανταποκριθεί,  ήρθε η ώρα και είναι μια σωστή ενέργεια. Οι κάτοικοι χαίρονται, επιβραβεύουν την ενέργεια του Δήμου και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».
 
Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, επισήμανε: «Είναι σημαντική στιγμή για τον Δήμο, καθώς τέτοια ακίνητα, πέρα από το ότι αποτελούσαν εστίες μόλυνσης και είχε παρατηρηθεί παραβατικότητα σε αυτά,  ήταν επικίνδυνα ακίνητα.
Είχαν εκθέσεις επικινδύνων και έπρεπε για την ασφάλεια των κατοίκων και της γειτονιάς, να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια.
Θα εξετάσουμε και άλλα παρόμοια αιτήματα και στο μέτρο του δυνατού θα παρέμβουμε και σε άλλα ακίνητα στον Πειραιά.
Σήμερα κατεδαφίσαμε δύο ακίνητα, ενώ υπάρχει άλλο ένα στο οποίο σκοπεύουμε να παρέμβουμε άμεσα.  Έχουμε καταγράψει τις εστίες μολύνσεων και τα άκρως επικίνδυνα ακίνητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε σε αυτά στο άμεσο μέλλον».