Πίσω τα χρήματα που έδωσε για ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που αποχώρησαν το 2010 με εθελούσια έξοδο ζητεί με προσφυγή του στο ΣτΕ η ΟΛΠ ΑΕ θεωρώντας πως ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να καταβάλλει υψηλότερο ποσό δεδομένου πως ακουλούθως μειώθηκαν οι συντάξεις με μνημονιακούς νόμους.
Η προσφυγή έχει την ιδιαίτερη σημασία πως ουσιαστικά μπορεί να ανοίξει δικαστικούς δρόμους διεκδίκησης και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις δεδομένου πως το 2010 υπήρξε μεγάλο κύμα αποχωρήσεων με εθελούσιες εξόδους απο διάφορους οργανισμούς. Η ΟΛΠ ζητεί ουσιαστικά να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προσδιόρισε τον Ιούλιο τα ποσά και τον τρόπο επιβάρυνσής της απέναντι στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ για την αποχώρηση 131 υπαλλήλων της στα μέσα του 2010 με εθελουσία έξοδο. Η δαπάνη της ΟΛΠ ΑΕ προσδιορίστηκε περίπου σε 14 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των σχετικών εισφορών που αφορούσαν την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης του προσωπικού.
Με τη προσφυγή η ΟΛΠ υποστηρίζει ότι έχει καταβάλλει μεγαλύτερο ποσόν από αυτό που έπρεπε γιατί με διάφορους νόμους του 2011 και του 2012 έγιναν οι γνωστές μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων και συνεπώς τα ταμεία έχουν καταβάλλει σαφώς μικρότερα ποσά από εκείνα με τα οποία επιβαρύνθηκε η ΟΛΠ Α.Ε.