«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του, «αγκαλιάζει» τα παιδιά και γίνεται πόλος έλξης για την θεατρική καλλιέργεια των νέων ανθρώπων», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στην επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου». Στο πλαίσιο του προγράμματος, εκατοντάδες μαθητές και νέοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου και να μάθουν την ιστορία του από ειδική ομάδα θεατρολόγων – παιδαγωγών, ηθοποιών και μουσικών, να απολαύσουν την έκθεση «Το Γέλιο, Το Δάκρυ, το Θέατρο» και να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου «Μια Ημέρα στο Θέατρο».

«Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά αλλά και η χώρα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται σοβαρή και συστηματική δουλειά. Στόχος μας είναι να γίνει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό σε ολόκληρη τη χώρα», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο παριστάμενος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, πού τόνισε ότι «η ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου είναι πολύ μεγάλη. Οι πιο λαμπρές στιγμές του ήταν όταν «αγκάλιαζε» το Θέατρο η κοινωνία του Πειραιά και η ευρύτερη κοινωνία της Αττικής. Έχουν γραφτεί ένδοξες σελίδες, αλλά και άσχημες».

«Νομίζω ότι αυτό που γίνεται σήμερα, είναι μια ευκαιρία να «ξαναζωντανέψει» το Δημοτικό Θέατρο, να κερδίσει νέους ανθρώπους και με τη σχέση αυτή να γραφτεί μια καινούργια, λαμπρή σελίδα για την πορεία του» συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ακόμη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) Σταύρος Ελληνιάδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής.