Στο διήμερο φόρουμ Επιχειρήσεων και Επιστημών για τη Γαλάζια Ανάπτυξη που διοργάνωσε  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Αμβούργο της Γερμανίας,  εκπροσώπησε τον Δήμο Πειραιά ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης. Το φόρουμ, το οποίο άνοιξε τις εργασίες του χθες 12 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, διεξήχθη στο Διεθνές Ναυτικό Μουσείο του Αμβούργου.

 Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης πραγματοποίησε ομιλία  για τον θεσμό «Bluegrowth» που υλοποιείται με επιτυχία στον Δήμο Πειραιά, έχοντας ως επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανέδειξαν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της θαλάσσιας οικονομίας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαληςτόνισε μεταξύ άλλων:

 «Στον Πειραιά την αιώνια, θαλάσσια πρωτεύουσα της Ελλάδας που μαρτυρά εκκινήσεις και τερματισμούς, εμπόριο και ανάπτυξη με σημείο αναφοράς τη θάλασσα, αυτή η αφήγηση της πόλης, σε αντίθεση με την ανεργία, την ύφεση, που διέπουν την χώρα μας σήμερα λόγω της κρίσης, σε καλεί να αναλογιστείς ξανά τι σημαίνει θαλάσσια ανάπτυξη, πώς γίνεται και πώς εσύ μπορείς να γίνεις μέρος της. Μία τολμηρή νοοτροπία εκκίνησης λοιπόν διαμορφώθηκε πριν δύο χρόνια. Το πρόγραμμα επώασης νέων βιώσιμων επιχειρηματικών ιδεών  Bluegrowth  (http://www.bluegrowth.gr/) με συνεργασία της Aephoria (http://www.aephoria.net/)  και του Δήμου Πειραιά. Στον Πειραιά λειτουργούμε σε αυτό το ίδιο μήκος κύματος ιδεών υποστηρίζοντας  τις ομάδες (startups) που τολμούν και επιχειρούν. Οι επιχειρηματικές ιδέες τους εισάγονται στην κυψέλη του δικτύου Aephoria, ένα πρόγραμμα εκκόλαψης που βασίζεται στο τρίπτυχο Άνθρωποι-Πλανήτης-Κέρδος. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του,  το δίκτυο μας έχει εκπαιδεύσει 50 και πλέον ομάδες και έχει στηρίξει με τις υπηρεσίες του  15 startups που πλέον έχουν δημιουργήσει τις πρώτες νέες θέσεις εργασίας, εκπληρώνοντας τον αρχικό σκοπό του διαγωνισμού καινοτομίας Bluegrowth».

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει η πρόσκληση για τον 3ο Διαγωνισμό «Bluegrowth» ο οποίος διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

Υποβολή προτάσεων εδώ