Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δρομολογεί την έναρξη εργασιών κατασκευής αποχετευτικού δικτύου σε περιοχές του Πειραιά, ύστερα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον δήμο Πειραιά, η οποία έγινε αποδεκτή.

Με προϋπολογισμό που αγγίζει τις 200.000 ευρώ, το έργο στοχεύει στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων του οριστικού δικτύου του Πειραιά και τη σύνδεση των παρόδιων ακινήτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί το δίκτυο ακάθαρτων του δήμου Πειραιά, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος ειδικότερα της θαλάσσιας περιοχής του Μικρολίμανου. Το έργο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα δημοπρατηθεί από τον δήμο Πειραιά, ενώ το κόστος θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα, στη διάρκεια του έργου θα γίνουν οι εξής εργασίες:

 – Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης και σύνδεση των παρόδιων ακινήτων στην οδό Αλεξάνδρου, από Σκρά έως Νέστορος.

 – Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης και σύνδεση των παρόδιων ακινήτων στην οδό Πατρών, από Υπαπαντής έως Καλοκαιρινού.

 – Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης και σύνδεση των παρόδιων ακινήτων στις οδούς του προσφυγικού συνοικισμού στο Μικρολίμανο.