Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι θα εξαιρεθεί το παράκτιο μέτωπο από τη σύμβαση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

«Πρόκειται για μία νίκη των φορέων και των κατοίκων της πόλης μας, οι αγώνες των οποίων για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων μετρούν δεκαετίες. 

» Η εξέλιξη αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα που για να ολοκληρωθεί χρειάζεται αφενός να προχωρήσει άμεσα η παραχώρηση της λιμενικής ζώνης στο Δήμο, ώστε μαζί με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά να υλοποιήσουμε γρήγορα το σχέδιο Ανάπλασης, αφετέρου να κατατεθεί προς ψήφιση άμεσα η τροποποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που καθορίζει τις χρήσεις γης του συνόλου των Λιπασμάτων και τον χαμηλό συντελεστή δόμησης, ενώ κατοχυρώνει την ευθύνη πολεοδομικού σχεδιασμού στο Δήμο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους τις προηγούμενες ημέρες για το αρχικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του παράκτιου μετώπου της πρώην βιομηχανικής ζώνης (Λιπάσματα) στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του ΟΛΠ. Μάλιστα, ο Δήμος Δραπετσώνας-Κερατσινίου αντέδρασε δημοσιοποιώντας τους σχετικούς χάρτες