Στην ενεργοποίηση σχεδίου εκτάκτου ανάγκης, που παρακάμπτει τη χώρα μας και τον σιδηροδρομικό της άξονα λόγω των απεργιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φέρεται να προχώρησε η COSCO, μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Επιθυμώντας να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της, η COSCO έλαβε αυτή την απόφαση, λίγες μόνο μέρες μετά την αίσθηση που προκάλεσε η φράση του επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού, Ξιου Λιρόνγκ, στον Αλέξη Τσίπρα, ότι «καλό θα ήταν να μην γίνονται τόσεμετάς απεργίες».

Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την δια θαλάσσης μεταφοράς του 50% των εμπορευματοκιβωτίων που προέρχονται από την Ασία και έχουν ξεφορτωθεί στον ΟΛΠ με προορισμό την κεντρική Ευρώπη, στο λιμάνι της Σλοβενίας, Κόπερ και την από εκεί προώθηση τους στους τελικούς αποδέκτες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή».

Το υπόλοιπο 50% των φορτίων θα μεταφέρεται με φορτηγά στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης από όπου και παραλαμβάνεται από τους σιδηροδρόμους των Σκοπίων για να προωθηθεί επίσης προς την Κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.