Να υποβαθμίσει το θέμα της κυρώσεως παραχωρήσεως του λιμένος του Πειραιώς επιχείρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, προσπαθώντας παραλλήλως να αναδείξει τα – κατά την άποψή του – θετικά σημεία της επικυρωθείσης συμβάσεως. 

    Πιο συγκεκριμένα ο ΑΝΥΕΘΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ρ/Σ «Κανάλι 1» του Δήμου Πειραιώς αναφερόμενος στην κύρωση παραχωρήσεως του λιμανιού του Πειραιώς, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Δόθηκε υπερβολική σημασία σε μια σειρά πράγματα που υπήρχαν στη σύμβαση, ενώ παράλληλα υπάρχει μια συνεχής τάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαξιώνει τη χώρα. Να αναφέρουμε πως παράρτημα του κυρωτικού νόμου είναι η ίδια η σύμβαση και στη σύμβαση όλα αυτά περιγράφονταν. Το νομικό γραφείο της Cosco ζήτησε κάποια από αυτή να μπουν στον νόμο, όπως και έγινε. Εκεί τελειώνει και η συζήτηση.» 

    Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «Από εκεί και πέρα η σύμβαση πρέπει να λειτουργήσει και αυτό είναι επ’ ωφελεία ενός ολοκληρωμένου κυκλώματος. Δηλαδή επ’ ωφελεία του Λιμανιού του Πειραιά, επ’ ωφελεία της οικονομίας αλλά και με στήριξη και υποστήριξη των δικαιωμάτων που έχουν οι εργαζόμενοι.»

    Αναφερόμενος στα οφέλη που προκύπτουν από την κύρωση της συμφωνίας για το λιμάνι του Πειραιώς ο Δ.Βίτσας τόνισε: «Το γεγονός ότι κερδίσαμε τον χώρο των Λιπασμάτων και στη Σαλαμίνα κερδίσαμε αρχαιολογικούς χώρους, είναι σημαντικά πράγματα. Το ζήτημα της παραχώρησης του χώρου των Λιπασμάτων πρέπει να δούμε - ο δήμαρχος Κερατσινίου όπως και οι άλλοι δήμοι δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση - με ποιο τρόπο, και τμηματικά αν χρειαστεί, θα διαμορφωθεί ο χώρος επ’ ωφελεία των συμφερόντων των κατοίκων.»