Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο σε 28 παιδαγωγούς των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά,  θα πραγματοποιηθεί από Εικαστικό εργαστήρι, το Σάββατο  10 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον 24ο Βρ/κο Σταθμό (Σ. Ζερβού 1 και Γιαννοπούλου, Παλ. Φάληρο), είναι τρίωρης διάρκειας και έχει ως θέμα: «Θεατρική κούκλα, μια απλή προσέγγιση για εμψύχωση και κατασκευή».Εκπαιδεύτρια – Εμψυχώτρια θα είναι η κα Εμμανουέλα Καποκάκη.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής:

Κατασκευή - Εμψύχωση Θεατρική Κούκλας

•Βασικές αρχές κίνησης κούκλας και εμψύχωση κούκλας ώστε να φαίνεται ζωντανή: τρόπος που κοιτάζει, που κινείται, που σκέφτεται, που εκφράζει συναισθήματα.

Θα δοθούν κανόνες και θα γίνει εφαρμογή σε απλές κούκλες (λούτρινα, πάνινες κούκλες, διάφορα αντικείμενα). Επίσης θα συζητηθεί η σχέση κουκλοπαίχτη - κούκλας, βασική συνάρτηση του θεάματος που μαγεύει τους θεατές.

•Οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν μια κούκλα με απλά υλικά στην λογική της επαναχρησιμοποίησης διάφορων υλικών. Αυτή η κούκλα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό για να παίξει με τα παιδιά ή για να κατασκευαστούν παρόμοιες με τα παιδιά από τις οδηγίες του εκπαιδευτικού. Στο τέλος θα μάθουν να τις εμψυχώνουν και έτσι θα δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το Σάββατο τοΕικαστικό εργαστήρι  «Πράσσειν Άλογα», στον 24οΒρεφονηπιακό Σταθμό. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία, καθώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζουν έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και βοηθούν στην περαιτέρω επιμόρφωση των παιδαγωγών μας. Στόχος μας είναι να ενισχύεται η γνώση τους, έτσι ώστε να προσφέρουμε καθημερινά,  τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στα παιδιά μας».