Ένα «μωσαϊκό χρωμάτων» από την  πλούσια αυθεντική  παράδοση  των τοπικών τραγουδιών, χορών  και ενδυμασιών που διαθέτει  κάθε ξεχωριστή περιοχή της χώρας, «ξεδίπλωσαν» οι λιλιπούτειοι «χορευτές» των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, στην αποχαιρετιστήρια γιορτή τους, στο Βεάκειο, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Την γιορτή και τις δύο μέρες άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, η οποία συντρόφευσε τους προσκεκλημένους με αγαπημένες μελωδίες.   

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό, του τόνισε:

«Καλησπέρα σε  όλες και σε όλους και κυρίως στα παιδιά. Είναι η μέρα τους, είναι η γιορτή τους, είναι μέρα χαράς, μέρα χαμόγελου,  παρά τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν ως χώρα, ως πόλη αλλά και ως Βρεφονηπιακοί Σταθμοί. Δεν είναι η μέρα για να λέμε τα προβλήματα, αλλά το λέω για να μη νομίζουμε ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και ότι όλα βαίνουν καλώς. Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Αυτό που θέλω να πιστεύω – και το είχα πει και στα Κέντρα Αγάπης, αλλά– είναι ότι χτίζεται μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών μία σχέση εμπιστοσύνης. Προσπαθούμε, δουλεύουμε, γνωρίζουμε τα προβλήματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο θα είμαστε καλύτεροι και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και κυρίως στις κτιριακές υποδομές που έχουμε ελλείψεις, αλλά και ελλείψεις στο προσωπικό, που είναι ένα θέμα της κεντρικής εξουσία και το παλεύουμε.Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά γι’ αυτό που δούλεψαν  και μας παρουσιάζουν. Είναι σημαντικό να δουλεύουν τα παιδιά και να παρουσιάζουν ωραία πράγματα. Να ευχηθώ στα παιδιά που πάνε στο Δημοτικό, πλέον, καλή επιτυχία στην Α΄ τάξη του Δημοτικού. Να ευχηθώ υγεία σε όλα τα παιδιά και στους γονείς. Να δεσμευτώ  ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Να συγχαρώ την κα Ζηλάκου, την Διευθύντρια κα Βασίλαινα, τις Προϊσταμένες, τις κοπέλες που είναι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, οι οποίες πραγματικά καταβάλλουν πολύ  μεγάλες προσπάθειες να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Προχθές επισκεφθήκαμε με την κα Ζηλάκου 3-4 Παιδικούς Σταθμούς και πραγματικά είδα τις κυρίες εκεί με διάθεση, με χαμόγελο, με προσπάθεια να καλύψουν – επαναλαμβάνω – υπαρκτά κενά.Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε, καταβάλλοντας, ο καθένας από την πλευρά του, μεγαλύτερη προσπάθεια. Υπάρχουν – επαναλαμβάνω – ελλείψεις. Θέλω να υποσχεθώ ότι θα είμαστε κοντά όλοι μας, του χρόνου να είναι μια καλύτερη χρονιά για τα παιδιά. Έχω και εγώ, ίδιας ηλικίας παιδιά. Εύχομαι καλό καλοκαίρι και στα  παιδιά και στους γονείς και του χρόνου την αντίστοιχη μέρα να έχουμε λύσει κάποια από τα προβλήματα που έχουμε. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια στα παιδιά. Είναι η μέρα τους δεν είναι η μέρα για τους μεγάλους».     

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών  κα Χάρις Ζηλάκου απευθυνόμενη στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς  και στα παιδιά υπογράμμισε:

«Σας καλωσορίζω στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στην Καλοκαιρινή Γιορτή που προετοίμασαν τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας.Μια ακόμα σχολική χρονιά τελειώνει αφήνοντας σε όλους μας μια γεύση χαράς και ελπίδας για το μέλλον. Αυτή την αισιοδοξία και την ελπίδα, την έχουμε ανάγκη όλοι  μας,  ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.Απόψε λοιπόν θα γιορτάσουμε και θα απολαύσουμε τις   χαρούμενες παιδικές φωνές και τα  φωτεινά χαμόγελα των μικρών μας φίλων που  σας εύχονται με τον πιο γλυκό τρόπο Καλό Καλοκαίρι. Δεν θα ήθελα να σας κουράσω πολύ γιατί σήμερα είναι ημέρα γιορτής και γνωρίζω πολύ καλά ότι ανυπομονείτε να χαρείτε  τα παιδάκια σας.Όμως θα ήθελα να σας πάω σχεδόν 2 χρόνια πίσω,  τότε που η Δημοτική Αρχή μου ανέθεσε το ευαίσθητο κομμάτι των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας. Κύριο μέλημα μας υπήρξε,  τις ώρες που τα παιδιά  θα βρίσκονται στον παιδικό σταθμό, τόσο  τα παιδιά όσο και οι γονείς να αισθάνονται σίγουροι ότι βρίσκονται σε ένα χώρο που το σπίτι τους, είναι ο Παιδικός Σταθμός. Ως προέκταση της οικογένειας λοιπόν αποτελεί το μεταβατικό στάδιο από το οικογενειακό περιβάλλον στο κοινωνικό περιβάλλον και κατά επέκταση στο κοινωνικό σύνολο.Έχοντας λοιπόν  ως γνώμονα την αγάπη μας  για το παιδί, τη φροντίδα και την  καλλιέργεια της προσωπικότητας, προσπαθήσαμε να προωθήσουμε Δράσεις  που να ενισχύουν

  •  την  ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών,
  •  την επιμόρφωση του  εκπαιδευτικού προσωπικού
  • Και  την ενημέρωση, των γονέων, από ειδικούς επιστήμονες 

και καθ’ όλη  τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήσαμε τις ακόλουθες δράσεις  :

  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα   σε συνεργασία με φορείς για τα παιδιά και τους γονείς
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια για τους  Παιδαγωγούς
  • Περιβαλλοντικά  Προγράμματα 
  • Προγράμματα για θέματα Υγείας
  • Το Πρώτο Εργαστήριο Συμβουλευτικής Γονέων
  • Διαλέξεις
  • Για πρώτη φορά υλοποιήσαμε  φέτος Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και  στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος
  • Εορταστικές Εκδηλώσεις  στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς 

Για να καταλήξουμε στην μεγάλη αποψινή αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή.Όμως δεν σταματάμε εδώ.Συνεχίζουμε να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο . Θέλω  να είμαι αισιόδοξη με θετική σκέψη και πραγματικά πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι, πιο εποικοδομητικοί και πιο αποτελεσματικοί.Με αγάπη και υπευθυνότητα  είμαστε διπλά σε σας και στα παιδιά σας, με όλες  τις δυνάμεις μας για να βλέπουμε περισσότερα χαμόγελα.Προσωπικά,  θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς, που  μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας.Και φέτος, προς όφελος των παιδιών σας, υπήρξε άμεση συνεργασία και ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ εμού- γονέων-διεύθυνσης-εκπαιδευτικού προσωπικού και γι’ αυτό  θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο της Πόλης μας, κ. Γιάννη  Μώραλη για την ευαισθησία,  την στήριξη και την αρωγή του,  στο «κομμάτι» των Βρεφονηπιακών Σταθμών.Ακόμα, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για το έργο που επιτελούν,τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα. Βασίλαινα Ειρήνη το εκπαιδευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό, το βοηθητικό προσωπικό, τους εθελοντές για την προσφορά τους και όλους τους συνεργάτες μας.Επίσης, ευχαριστούμε  για την προσφορά τους, την κυρία Δώρα Ιωαννίδου παρουσιάστρια των εκδηλώσεων και των δύο ημερώντον Σύμβουλο του Δημάρχου κ. Βασίλη Καραγιάννη, την εταιρεία «ΝΟΣΗ» και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.Από καρδιάς  σας εύχομαι χαρά, υγεία, ευτυχία καλή πρόοδο στα παιδιά σας. Σας ευχαριστώ  όλους  για ακόμα μια φορά και σας εύχομαι  Καλό Καλοκαίρι  για εσάς και τις οικογένειες σας.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ευαγγελία Σαρρή και  κα Μελίνα Φύκια, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Χρήστος Μακρής, Ιωάννης Αλιφραγκής, Ζήσης Ούτρας, Νικόλαος Βιρβίλης και Δημήτρης Πεφάνης.