Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στη γιορτή λήξης για την σχολική χρονιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βεάκειο θέατρο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για την παρουσία του καθώς και για την αδιάλειπτη   στήριξή του στο εκπαιδευτικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.  Επιπλέον ο  Σεβασμιώτατος,  τόνισε ότι τα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Πειραιώς, που περιλαμβάνουν Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και από του χρόνου Λύκειο, λειτουργούν με επιτυχία χάρις στην υποστήριξη του κόσμου.Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, παρουσίασαν θεατρικά σκετς, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στο Βεάκειο θέατρο, για να γιορτάσει με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς τη λήξη μιας ακόμη εποικοδομητικής σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Όλος ο Πειραιάς γνωρίζει το έργο που προσφέρουν τα  Εκπαιδευτήρια  της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Με μια σημαντική ιστορία, που μετρά περισσότερο από 20 χρόνια, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη μας, η εκπαίδευση που προσφέρεται στα παιδιά είναι υψηλού επιπέδου. Γνωρίζω ότι τα Εκπαιδευτήρια λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά η Μητρόπολη Πειραιώς καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια,  γνώση και παιδεία στους μαθητές και ο κόσμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Βρισκόμαστε στο Βεάκειο, σε μια όμορφη γιορτή. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ και χαίρονται μαζί με τους γονείς τους. Εύχομαι στα παιδιά και στους γονείς να είναι πάντα τόσο χαρούμενοι. Όπως έχω ξαναπεί,  όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε και εμείς και νιώθουμε αισιοδοξία. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Θα είμαστε πάντα κοντά τους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.