Επιστολή προς το Τμήμα Βλαβών Ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ στο κατάστημα του Πειραιά, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου, Μηχανολογικού -Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, έπειτα από εντολή του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των βλαβών στον δημοτικό φωτισμό.

Στην επιστολή σημειώνεται, μεταξύ άλλων,  ότι με ευθύνη της ΔΕΗ, σε αρκετές περιοχές της πόλης, παρουσιάζονται δυσλειτουργίες στις ώρες που ανάβει και σβήνει ο δημοτικός φωτισμός, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πειραιά, να χρεώνεται ως μη όφειλε αχρείαστες δαπάνες.

Η επιστολή του Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γαϊτανάρου,  είναι η ακόλουθη:

«Κύριοι,

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μην ανταποκρίνονται τα ΤΑΣ της ΔΕΗ στο σήμα αφής και σβέσης του δημοτικού φωτισμού, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας ο δημοτικός φωτισμός να παραμένει σβηστός κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας.Παρατηρήθηκε, επίσης, ότι σε παράπονα των πολιτών προς τη ΔΕΗ, για το φαινόμενο αυτό, αρμόδιοι υπάλληλοί σας τους ενημερώνουν ότι είναι ευθύνη του Δήμου, ενώ γνωρίζετε άριστα ότι το σύστημα διαχείρισης του χρόνου αφής και σβέσης του δημοτικού φωτισμού είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα και ευθύνη της ΔΕΗ.Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι από τα αναμμένα φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Δήμος χρεώνεται, ως μη όφειλε, αχρείαστες δαπάνες δημοτικού φωτισμού.Μετά από τηλεφωνική επαφή που είχαμε με το Τμήμα Βλαβών της ΔΕΗ, μας διαβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα, που όντως υφίστατο, λύθηκε από 25/5/2016, χωρίς ενημέρωσή μας για την πραγματική αιτία των βλαβών αυτών. Παρά ταύτα, όμως, την 28/5/2016, στην περιοχή της Πειραϊκής, παρατηρήθηκε και πάλι το φαινόμενο μεγάλο τμήμα του δημοτικού φωτισμού να παραμένει σβηστό, χωρίς αυτό να οφείλεται σε βλάβη αρμοδιότητας του Δήμου Πειραιά.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως:

Ενημερώνονται σωστά οι δημότες μας, σε περίπτωση παραπόνων ή καταγγελιών, από τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΔΕΗ, ότι η αποκατάσταση αυτών των βλαβών είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της ΔΕΗ και όχι του Δήμου.

Μεριμνήσετε για την άμεση και οριστική αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού, με περιορισμό των παραπάνω φαινομένων.

Ενημερώνετε άμεσα την Υπηρεσία μας, σε περίπτωση βλάβης ή άλλης αιτίας μη ομαλής λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού καθώς και για τα αίτια πρόκλησής της.

Τα παραπάνω αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την παροχή των ωφειλούμενων Υπηρεσιών του Δήμου, στον Τομέα του Δημοτικού Φωτισμού, προς τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας».