Το περιεχόμενο του σχεδίου παραχώρησης του ΟΛΠ σε ιδιώτες, «αναλυτικά και συγκεκριμένα», θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕΣΥ), ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.
 
Στην απόφαση αυτή κατέληξαν απόψε τα μέλη του ΠΕΣΥ, μετά την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Σγουρού να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα, «λόγω της σπουδαιότητάς του και του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος διαβούλευσης (σ.σ. μία εβδομάδα) για την συμφωνία». Ο κ. Σγουρός σημείωσε, ότι τόσο η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ όσο και των συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων εκτάσεων γης, «αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για τη περιοχή του Πειραιά» και ότι «καμία τέτοια συμφωνία δεν πρέπει να προχωρήσει εν αγνοία της Αυτοδιοίκησης».
 
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος από κοινού με τους δημάρχους των παραλιμανίων δήμων, συναντήθηκαν την Τρίτη, με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα για μία κατ΄αρχήν ενημέρωση, είπε ότι αύριο θα έχει όλα τα στοιχεία. «Οι εξελίξεις τρέχουν με χειμαρρώδη ορμή» επιβεβαίωσε ο κ. Γαβρίλης, προσθέτοντας ότι «το Σχέδιο παρουσιάζει αοριστίες και ασάφειες - ασάφειες οι οποίες αποσαφηνίζονται στα παραρτήματα όπου εκεί κρύβονται όλοι οι σοβαροί κίνδυνοι». Δεσμεύτηκε δε, να τα συγκεντρώσει όλα σήμερα, ώστε να επακολουθήσει η πλήρης ενημέρωση για το σύνολο των εκχωρούμενων προς τους ιδιώτες ζητημάτων.
 
Τέλος ο Γ. Γαβρίλης - εκπροσωπώντας και τους δημάρχους που αγγίζει η εν λόγω παραχώρηση - με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε «έντονη διαφωνία και ανησυχία για το Σχέδιο παραχώρησης του ΟΛΠ, αλλά και για επιμέρους θέματα (επιπλέον εκχώρηση εκτάσεων γης, κτιρίων, υποδομών κ.α.) όπως επίσης και για την κατάληξη του Σχεδίου, το οποίο πέραν του λιμανιού παραχωρεί σε ιδιώτες επενδυτές σημαντικά τμήματα της πόλης και των υποδομών της», σημείωσε χαρακτηριστικά.