Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  παρέδωσε πιστοποιητικά βεβαίωσης σε εργαζόμενους του Δήμου, για την επιτυχή συμμετοχή τους σε πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Καρβουνάς, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κα Μαρία  Γκασούκα καθώς και προϊστάμενοι υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Οι έξι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά, συμμετείχαν επιτυχώς σε εξετάσεις του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης και παρακολούθησαν από τις 4 έως τις 15 Μαΐου 2015,  σεμινάριο επιμόρφωσης διάρκειας 70 ωρών, με θέμα: «Βασικές γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε: «Πρόκειται για μια ευχάριστη στιγμή και θα ήθελα να συγχαρώ τους συνεργάτες μας στον Δήμο για την επιλογή να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια επιμόρφωσης καθώς τα θεωρώ αναγκαία. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες επιμόρφωσης από το Ινστιτούτο, διαθέτει ένα ολόκληρο πλέγμα προγραμμάτων και βοηθειών που μπορεί να πάρει η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού. Το προσωπικό του Δήμου βαίνει μειούμενο. Είναι 1000 εργαζόμενοι, όταν κάποτε ο Δήμος Πειραιά, όχι πριν πολλά χρόνια, είχε 2.600 εργαζομένους. Από την άλλη πλευρά είμαστε επιφορτισμένοι με μεγαλύτερες αρμοδιότητες. Καλούμαστε με λιγότερο προσωπικό να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Σήμερα ωστόσο δεν είναι ημέρα για αναφορά σε παθογένειες. Οι λύσεις πιστεύω πως είναι δύο. Να δουλεύουμε περισσότερο και να επιμορφωθούμε όλοι –οι Δήμαρχοι,  οι Αντιδήμαρχοι, τα στελέχη, οι συνεργάτες του Δήμου και οι υπάλληλοι- καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Η καρδιά του κάθε Δήμου είναι το προσωπικό του, ανεξάρτητα των οικονομικών δυσκολιών και της ικανότητας των Δημάρχων, των Αντιδημάρχων, των προγραμμάτων. Θεωρώ άριστη επιλογή των συνεργατών που επιλέγουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Δεν υπάρχει Δήμος ή Δήμαρχος επιτυχημένος αν το προσωπικό δεν είναι σε μια κοινή γραμμή, σε μια κοινή πορεία με τη Δημοτική Αρχή. Πιστεύω πως υπάρχει αυτό το πνεύμα συνεργασίας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καρβουνάς είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί και με πιέζει για το πεδίο της επιμόρφωσης των στελεχών μας για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Έτσι θα κινηθούμε. Οι δυνατότητες που μας περιγράψατε και το εύρος των προγραμμάτων είναι πολύ μεγάλες. Πιστεύω πως μπορούμε να προχωρήσουμε και σιγά σιγά να πείσουμε τους εργαζομένους ότι η επιμόρφωση δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβίζει, είναι κάτι το οποίο πρέπει να θέλουν οι ίδιοι. Κανένας Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να επιβάλλει την εκπαίδευση στο προσωπικό. Θα κάνουμε τη συμφωνία με το Ινστιτούτο και νομίζω πως θα αυξάνεται η συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου μας σε τέτοιους είδους σεμινάρια. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και φυσικά να συγχαρώ τους εργαζόμενους του Δήμου για άλλη μια φορά. Να είστε καλά».

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Καρβουνάς, σε ομιλία του, επισήμανε:«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για το ότι βρίσκεται μαζί μας η αναπληρώτρια καθηγήτρια κα Μαρία Γκασούκα, σε αυτή την τελετή, προκειμένου να επιδοθούν οι βεβαιώσεις πιστοποίησης ενός προγράμματος που παρακολούθησαν υπάλληλοι του Δήμου μας και που βέβαια θα θέλαμε να ήταν περισσότεροι. Αλλά έγινε μια αρχή. Το λέω αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια γυρίζοντας το ιστορικό προς τα πίσω, το τμήμα μας για την επιμόρφωση των υπαλλήλων ήταν ανενεργό. Ξεκινήσαμε φέτος την Άνοιξη και πιο συγκεκριμένα από τις 4-5 έως τις 15-5 αυτό το σεμινάριο. Εν πρώτης είχε να κάνει με τη βασική γνώση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παρακολούθησαν οι συνάδελφοι, έδωσαν εξετάσεις και αυτή τη στιγμή έχουμε τη χαρά να τους επιδώσει ο κ. Δήμαρχος τα πιστοποιητικά και νομίζω πως είναι μια αρχή για κάτι καλύτερο. Η κα Γκασούκα θα πάρει το λόγο και θα μας μιλήσει για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και κατά πόσο εμείς θα μπορούσαμε, όχι πλέον με τη διοικητική υπηρεσιακή σχέση, αλλά λίγο πολύ ως αδελφοποιημένοι,  να μας βοηθήσουν διότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα οφείλω να σας πω ότι καταβάλλαμε προσπάθειες για να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε».

Η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κα Μαρία Γκασούκα σε ομιλία της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στο εύρος των προγραμμάτων του Ινστιτούτου και στη συμβολή  τους ως προς την επιμόρφωση στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Επιπλέον πρότεινε τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά που θα αφορά σε εξειδικευμένη προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τον Δήμο. Παράλληλα η κα Γκασούκα επισήμανε τη σπουδαιότητα εμπλουτισμού των γνώσεων των εργαζομένων του Δήμου και συνεχάρη τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Καρβουνά καθώς και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν επιτυχώς στο επιμορφωτικό σεμινάριο.