Στην Ε1 Πύλη του λιμανιού του Πειραιά, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, υπεύθυνος συντονισμού εκ μέρους  του Δήμου για τους πρόσφυγες ο οποίος  είχε συνεργασίες με στελέχη της UNICEF που συνόδευαν κινητό συνεργείο καταγραφής των προβλημάτων στα παιδιά των προσφύγων.

Αρωγός στο έργο της UNICEF στάθηκε η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης και διάσημη ελληνίδα τραγουδίστρια κα Νανά Μούσχουρη, η οποία επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στο λιμάνι.

Τη δράση της UNICEF συντόνιζαν: η Περιφερειακή Διευθύντρια για το προσφυγικό της UNICEF Ευρώπης κα Marie – Pierie Poirier, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής UNICEF Ελλάδας κα Σοφία Τζιτζίκου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης.

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε:

«Η UNICEF είναι ένας από τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς που έχουν αποστολή να βοηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί. Σιγά – σιγά φθάνουν στο σημείο να μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την κρίση τις τελευταίες εβδομάδες. Έτσι η UNICEF βρίσκεται εδώ και θα προσφέρει υπηρεσίες περισσότερο πληροφοριών στους πρόσφυγες και βοήθεια στα ιατρικά και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Βλέπουμε όλο και περισσότερους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς με την κατάλληλη πείρα και την κατάλληλη εμπειρία και δυνατότητα να βρίσκονται κοντά στο πρόβλημα στον Πειραιά και γενικότερα στην Ελλάδα».