Την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης, προκειμένου να παραχωρηθεί και να προχωρήσει η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στο ΣΕΦ, ζητά η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ από την αντιπεριφέρεια Πειραιά και τον Δήμο.

Γι' αυτό το θέμα, την περασμένη Παρασκευή 20 Μαϊου, η διοίκηση του Ταμείου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μώραλη.

Σημειώνεται, ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), ενώ ο περιβάλλων χώρος στο ΤΑΙΠΕΔ.

Παρά το γεγονός ότι το Ταμείο επιδιώκει την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, έως σήμερα δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από ιδιώτη επενδυτή.

Ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ, που έχει περάσει στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει τη δυνατότητα να επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο, ωστόσο, μπορεί να δοθεί για συγκεκριμένη χρήση στη διοίκηση του ΣΕΦ και στη συνέχεια, η αντιπεριφέρεια Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δήμο και τη διοίκηση του σταδίου, να προχωρήσουν στην αξιοποίησή του.

Τα κονδύλια για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου θα προέλθουν από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ στους σχεδιασμούς των φορέων του Πειραιά είναι να προχωρήσει η κατασκευή γηπέδου στίβου και προπονητηρίου και πάνω σε αυτήν την πρόταση φέρεται να έχουν συμφωνήσει, ήδη, ο ΣΕΓΑΣ και η ΓΓΑ.

Στο σημείο υπάρχει, επίσης, το γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, που καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από οκτώ ερασιτεχνικά σωματεία, και θα αναμορφωθεί και αυτό.