Ο Δήμος Πειραιά, προχώρησε με εντατικούς ρυθμούς στην αποκομιδή των απορριμμάτων, που είχαν συσσωρευτεί σε ολόκληρη την πόλη εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ και της απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Μέσα σε μόλις 36 ώρες η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, μάζεψε περισσότερους από 700 τόνους απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, στις 9/5 πραγματοποιήθηκε αποκομιδή 469.020 κιλών απορριμμάτων, ενώ στις 10/5 οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου, μάζεψαν 249.200 κιλά.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου μας γιατί δούλεψαν επίμονα και σκληρά και κατάφεραν μέσα σε 36 ώρες να καθαρίσουν όλο τον Πειραιά. Για τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, για τη Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, η καθαριότητα στην πόλη μας είναι ένα στοίχημα, το οποίο κερδίζουμε μέρα με την μέρα, παρά τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, έτσι ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η καθαριότητα στον Πειραιά. Θα ήθελα τέλος να καλέσω τους δημότες μας, να προσέχουν την πόλη μας, γιατί πιστεύω πως η συμβολή τους είναι καθοριστική για να διατηρηθεί καθαρός ο Πειραιάς».