Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού φέρνει την Ελλάδα σε πλήρη παράλυση. Όλοι οι φορείς και τα συνδικάτα καλούν σε απεργία και σε κινητοποιήσεις. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΠΝΟ ΠΝΟ και πολλοί άλλοι φορείς και συνδικάτα ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους για να μην ψηφιστεί το ασφαλιστικό.

Οι καταστηματάρχες του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας βάζουν λουκέτο την Κυριακή που βάση νόμου θα λειτουργούσαν και δίνουν ραντεβού στην Κλαυθμώνος για να ενωθούν με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές. Την ώρα που η ύφεση έχει αποσυνθέσει την αγορά του μεγάλου Λιμανιού ο νέος νόμος βάζει ταφόπλακα στις επιχειρήσεις. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου Δραπετσώνας “Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά!”

Ήδη οι Εμπορικοί Σύλλογοι οργανώνονται για την άνοδο τους στο κέντρο της Αθήνας και θεωρούν ότι η παρουσία τους θα είναι μεγαλύτερη και δυναμικότερη από αυτή της 4 Φλεβάρη. Πιθανή ψήφιση του ασφαλιστικού ισοδυναμεί με νέα λουκέτα και περαιτέρω ύφεση της αγοράς.