Μετά το Κουσάντασι της Τουρκίας όπου έτυχε υποδοχής από Τούρκους αγωνιστές της ειρήνης, το Πλοίο της Ειρήνης με βοήθεια από τους πρόσφυγες, κάνει σήμερα στάση στον Πειραιά.

Μάλιστα,με την ευκαιρία αυτή, το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π.) μαζί με την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής και άλλους φορείς έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις υποδοχής, που είναι αφιερωμένες στο μέγα θέμα των προσφύγων, καθώς και στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με αφορμή και την συμπλήρωση φέτος των 70 χρόνων του ΟΗΕ, αναφέρει η ΕΡΤ.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11:00, στο χώρο του ΟΛΠ δίπλα στο πλοίο και αναμένεται να ολοκληρωθούν  με την παρουσίαση «Έκκλησης της Μεσογείου για Ειρήνη και Αλληλεγγύη». Στη συνέχεια διεθνής αντιπροσωπεία από το Πλοίο της Ειρήνης, μαζί με τις συνεργαζόμενες ελληνικές οργανώσεις, θα αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο μουσικό και αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, στον τόπο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι.

Μετά το Κερατσίνι αντιπροσωπείες του Πλοίου της Ειρήνης και του ΠΑΔΟΠ θα επισκεφτούν τα Γραφεία της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», για να τους παραδώσουν βοήθεια προοριζόμενη για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται ότι οι περίπου χίλιοι επιβαίνοντες στο Πλοίο της Ειρήνης, συγκεντρώνουν χρήματα εν πλω, για το σκοπό αυτό.