Η Οργανωτική Επιτροπή του EAST MED YACHT SHOW και ο Δήμος Πειραιά πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την παρουσίαση του 15ου East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας.

Η Έκθεση, θεσμός, για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, για 15η συνεχή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα το EAST MED YACHT SHOW αποσκοπεί στην:

α) τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

β) αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής.

γ) βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

δ) καθιέρωση του Πειραιά σαν μόνιμο και συνεχή τουριστικό προορισμό.

ε) ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού.

στ) δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς.

ζ) διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην Ελληνική Τουριστική Αγορά.

Τρία σκέλη θα αποτελούν τον κορμό της έκθεσης:

• Έκθεση σκαφών: 60 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα MotorYachts, SailingYachts, Catamaran&Bareboats, καλύπτοντας όλo το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

• Περίπτερα εκθετών: 30 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

• Παράλληλες εκδηλώσεις: θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου, και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με τη συνεργασία του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όλοι οι συμμετέχοντες στάθηκαν σημασία της διοργάνωσης για τον Πειραιά που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Υπολογίζονται πάνω από 5.000 άτομα στην πόλη μας! Επιπλέον, όλοι οι διοργανωτές στάθηκαν στη σημασία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Ζήτησαν από την Πολιτεία ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να μπορεί να κατασκευάζει και να επισκευάζει σκάφη και να αποτελέσει πηγή ανάπτυξης τόσο για τον κλάδο όσο και για τον ευρύτερο Πειραιά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, να σημειωθεί ότι το ΕΒΕΠ έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα και πραγματοποιεί ενέργειες με στόχο την προσέλκυση χρηματοδοτήσεων που προέρχονται κατά βάση από το πακέτο «Γιουνκέρ».