Όλο και πιο εφευρετικοί γίνονται το τελευταίο διάστημα οι ληστές στην περιοχή μας. Στο στόχαστρό τους κυρίως ηλικιωμένα άτομα, τα οποία αντιστέκονται πιο δύσκολα. Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή της Καλλίπολης ωστόσο, έπειτα από ενέργειες του Διοικητή Ασφαλείας Πειραιά κ. Νικηφόρου Παπαγεωργίου και την άμεση κινητοποίηση των ανδρών της Αστυνομίας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, περίπου στις 2 το βράδυ ληστές, «έβαλαν στο μάτι» την οικία 87χρονης γυναίκας η οποία βρισκόταν στον 6ο όροφο πολυκατοικίας.

Οι δύο άντρες, με περίσσιο θράσος, μπήκαν στο σπίτι της γυναίκας χωρίς να τους επηρεάσει το γεγονός ότι εκείνη τους αντιλήφθηκε από το θόρυβο που έκαναν στην προσπάθειά τους να πειράξουν την κλειδαριά της πόρτας! Απέσπασαν το ποσό των 350€ , αρκετά χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας και διέφυγαν. Η ηλικιωμένη κάλεσε αμέσως το «100» και άντρες της ΔΙΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και άρχισαν να τη «χτενίζουν». Μετά από λίγο εντόπισαν τους δύο δράστες οι οποίοι φορούσαν κουκούλες τύπου «full face». Μόλις εκείνοι κατάλαβαν ότι η Αστυνομία ήταν κοντά χωρίστηκαν και ο καθένας ακολούθησε άλλη πορεία. Ένας από αυτούς μπήκε σε κοντινή πολυκατοικία και για να κρυφτεί και ανέβηκε στην ταράτσα!

Η ΔΙΑΣ τον ακολούθησε και κατάφερε να τον στριμώξει. Εκείνος είχε προλάβει να πετάξει από πάνω του τα κλοπιμαία αλλά όχι μακριά… Μόλις τον συνέλαβαν, εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε τίποτα πάνω του! Ωστόσο, οι άντρες της ΕΛΑΣ υποψιασμένοι, έκαναν έρευνα στην ταράτσα και εντόπισαν τα κλοπιμαία . Εις βάρος του συλληφθέντος, ο οποίος είναι υπήκοος Αλβανίας, σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές για τα περαιτέρω. Ο δεύτερος δράστης, όπως μάθαμε, διαφεύγει προσωρινά της σύλληψης, ωστόσο τα στοιχεία του είναι γνωστά στην Ασφάλεια Πειραιά.