Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα του ΟΚΑΝΑ, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο κ. Μώραλης ζητάει από τον κ. Χρυσοχοΐδη να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου, όποιας μορφής και αν είναι αυτή, καθώς, αφενός δεν πληροί τον Νόμο αφού είναι δίπλα σε σχολική μονάδα, μέσα στο εμπορικό κέντρο της Ε’ Κοινότητας και φυσικά όχι κοντά σε κεντρικές «πιάτσες» και αφετέρου δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η όποια δομή χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Επίσης, ζητάει μια συνάντηση το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκαθαριστεί οριστικά μια υπόθεση, η οποία από την αρχή μέχρι σήμερα έχει ξεσηκώσει, απόλυτα δικαιολογημένα, την τοπική κοινωνία. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά επισημαίνει πως πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας και προτεραιότητας για τη Δημοτική Αρχή, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά αλλά και των λοιπών φορέων της πόλης, να μην δεχθούν ξανά, ούτε τέτοιου είδους αιφνιδιασμούς σε σοβαρά θέματα ούτε αποφάσεις ερήμην των εκπροσώπων της πόλης. 

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υλοποίησε με την επιστολή αυτή τη δέσμευσή του, την οποία έθεσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τη δέσμευσή του προς τους κατοίκους της περιοχής ότι θα είναι δίπλα τους μέχρι να βρεθεί η νόμιμη, σωστή και δίκαιη λύση για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζουμε δε ότι στον Πειραιά λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια παρόμοιες δομές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και συνυπάρχουν με τις τοπικές κοινωνίες, προσφέροντας τα μέγιστα σε ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη. 

Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτές οι δομές οργανώθηκαν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και δεν έγινε προσπάθεια να επιβληθούν και μάλιστα με εντελώς λανθασμένη και πρόχειρη διαδικασία.