Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μαζί με τα παιδιά του παρευρέθηκαν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας» και στο Θεμιστόκλειο Στάδιο, όπου πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες του 9ου Piraeus Sports Camp για τους μικρούς φίλους της πόλης μας.

Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας»  έδωσαν επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βασίλης Νάνος.

Το «Piraeus Sports Camp» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου Πειραιά, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη και είναι δωρεάν για τα παιδιά.  Πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τα παιδιά απασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, καθώς και με παιδαγωγικά παιχνίδια. 
Το 9ο «Piraeus Sports Camp» ξεκίνησε  στις 19 Ιουνίου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου  2023.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: 

«Σήμερα περάσαμε το πρωινό μας με τα παιδιά που συμμετέχουν στο 9ο Piraeus Sports Camp, στο κλειστό γήπεδο "Π. Σαλπέας" και στο Θεμιστόκλειο. Το Sports Camp είναι μια διοργάνωση, την οποία ξεκινήσαμε το 2015 και συνεχίζεται αδιαλείπτως εδώ και εννέα χρόνια. Μια σημαντική παροχή προς τους δημότες μας, για την οποία είμαστε περήφανοι, καθώς διευκολύνει τους γονείς, ώστε τα παιδιά τους να απασχολούνται δωρεάν με αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά. Διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  του Δήμου Πειραιά και την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση για τα παιδιά της πόλης μας, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 6.500 μαθητές. Σχεδιάζουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα για τα παιδιά μας και είμαστε χαρούμενοι που τα βλέπουμε να χαμογελούν».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Το «Piraeus Sports Camp» αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Πειραιά  και πραγματοποιείται από τον Ο.Π.Α.Ν., με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τη στήριξη, την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον Διευθυντή του Δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου  του Ολυμπιακού Βασίλη Νάνο και  όλους όσοι εργάζονται στα camps  μας. Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, όπως ήταν και τις προηγούμενες οκτώ χρονιές και αυτό οφείλεται στην οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Για άλλη μια φορά στον δήμο μας, στην πόλη μας αποδεικνύεται ότι όταν ενώνονται πολλές δυνάμεις μαζί, το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο». 

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου  του Ολυμπιακού Βασίλης Νάνος, σε δήλωσή του,  υπογράμμισε:

«Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός, ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. με το «Piraeus Sports Camp»,  προσφέρουν στα παιδιά  της πόλης την ευκαιρία να αθληθούν και παράλληλα να ψυχαγωγηθούν. Πρόκειται για μία σπουδαία παροχή του Προέδρου μας, Βαγγέλη Μαρινάκη  για όλους τους δημότες του Πειραιά. Είναι εντελώς δωρεάν και  φυσικά είναι μια μοναδική εμπειρία για όλα τα παιδιά».