Ένα συναρπαστικό απόγευμα «γεμάτο» χορό προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους το  Red Bull Dance Your Style, ο παγκόσμιος  1vs1 street dance διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού,  Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, το Σάββατο 24 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο  του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,   ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας,  ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Γιάννης Χατζηαλέξης και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Δημήτρης Βλαχάκος.

Στον μεγάλο ελληνικό τελικό,  16 φιναλίστ  χορευτές πιστοί  στο πνεύμα και τη φιλοσοφία του street dance,  ανέδειξαν τη δημιουργικότητα και το προσωπικό τους στυλ, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Όσοι παρευρέθηκαν στον  ελληνικό τελικό ψήφισαν τον νικητή της κάθε αναμέτρησης και τον τελικό νικητή, ο οποίος κέρδισε το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό του Red Bull Dance Your Style, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί  στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στις 4 Νοεμβρίου, για να αναμετρηθεί με κορυφαίους χορευτές από 46 χώρες.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο 12ος Πίθηκος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τραγούδησε ο Vlospa.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του, τόνισε:

«Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιούμε  με την Red Bull, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. Η πρώτη, πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση ήταν το παρκούρ στο Μικρολίμανο «Από καΐκι σε καΐκι».

Ο street dance διαγωνισμός αφορά κυρίως τους νέους και πραγματοποιείται  μπροστά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είναι άλλη μία διοργάνωση που μας βάζει  στον χάρτη των πόλεων που  διοργανώνουν  σημαντικές, όμορφες εκδηλώσεις με παλμό και με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄ αυτό. Συγχαρητήρια στον  Ο.Π.Α.Ν.  και στον Πρόεδρο  Ιωσήφ Βουράκη  για την άρτια συνδιοργάνωση».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Ο Πειραιάς έχει γίνει προορισμός και για μεγάλες διοργανώσεις, όπως είναι η σημερινή. Είναι η δεύτερη μεγάλη συνεργασία που κάνουμε με την Red Bull. Σήμερα είναι ο τελικός του Dance Your Style,  εδώ στο κέντρο της πόλης, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και έχουν έρθει αθλητές  απ’ όλο τον κόσμο.

Μόνο χαρά μας φέρνει αυτό γιατί έρχεται κόσμος που δεν έχει ξανάρθει στην πόλη μας, αλλά και γιατί  πλέον έχουμε δώσει το στίγμα μας ότι μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε μεγάλες διοργανώσεις, τις οποίες  κάνουμε με πολύ καλό αποτέλεσμα».