Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, είναι οι κ.κ. Νικήτας Γκόλφης, Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και Αλέξανδρος Νανόπουλος. Πρόκειται για τους εν ενεργεία Πρόεδρους της Α΄, της Γ΄ και της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας αντίστοιχα, εκλεγμένους με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

Συγκεκριμένα ο κ. Γκόλφης είναι 9 χρόνια Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, ο κ. Λιακόσταυρος 9 χρόνια Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και ο κ. Νανόπουλος 5 χρόνια Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α΄ θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πειραιά και 4 χρόνια Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Ο επικεφαλής του Πειραιά Νικητή και Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του τόνισε:

«Ανακοινώνω σήμερα με χαρά τρείς αξιόλογους συνεργάτες μου ως υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Νικήτας Γκόλφης, ο Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και ο Αλέξανδρος Νανόπουλος είναι εν ενεργεία Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, έχουν προσφέρει επί σειρά ετών εποικοδομητικό, σημαντικό έργο στις Κοινότητες, γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τις γειτονιές. Πλέον, με την εμπειρία που έχουν αποκομίσει κατά τη θητεία τους, επιθυμούν να συμβάλλουν ακόμη περισσότερα στη συνέχιση του έργου μας για έναν καλύτερο Πειραιά σε όλα τα επίπεδα. Τους εύχομαι καλή επιτυχία».

Ακολουθούν δηλώσεις των υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά:

Γκόλφης Νικήτας

«Έπειτα από 9 χρόνια θητείας ως Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου ως Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή και τον Γιάννη Μώραλη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και να ζητήσω την ψήφο των Πειραιωτών. Έχοντας την ανάλογη εμπειρία και αφήνοντας σημαντικό έργο στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, νιώθω έτοιμος να προσφέρω και να δουλέψω με τον ίδιο ζήλο για το καλό του Πειραιά και των δημοτών μας. Ευχαριστώ τον Γιάννη Μώραλη για την τιμή».

Λιακόσταυρος Χαράλαμπος

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να θέσω τον εαυτό μου στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου 2023, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή και τον Γιάννη Μώραλη. Πρωταρχικό μου μέλημα είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για την πόλη και τους δημότες μας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την τιμή και διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι θα αγωνιστώ για το καλό του Πειραιά, όπως ακριβώς έπραξα 9 χρόνια ως Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας».

Νανόπουλος Αλέξανδρος

«Η αύρα του Πειραιά μας είναι νοτισμένη με τον αέρα της θάλασσας, της ενσωμάτωσης, της ένταξης, της αποδοχής και της φιλοξενίας όλων των ανθρώπων. Αυτά τα χαρακτηριστικά μου προσπάθησα να τα αξιοποιήσω σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, με το έργο μου ως εκπαιδευτικός, ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, με το μεράκι και τη δύναμη που δίνει αυτή η πόλη σε όποιον την περπατά και τη ζει. Δεσμεύομαι ότι δε θα ζω μόνο στον Πειραιά μας, αλλά για τον Πειραιά μας».