Την ετήσια εκδήλωση φιλοζωίας «Αγαπώ τα Ζώα – Υιοθετώ ένα Ζωάκι» διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 19:30 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή (Δημαρχείο).

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη προσκαλούν μικρούς και μεγάλους με τους τετράποδους φίλους τους, σε μια εκδήλωση με πλήθος δρώμενων, παιχνιδιών, εκπλήξεων και δώρων για όλους.

Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η καταξιωμένη ηθοποιός Μελίνα Λεφαντζή, ενώ θα παρευρεθεί και πλήθος επωνύμων που κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η αγάπη τους για τα ζώα!

Την παράσταση αναμένεται να κλέψουν οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της Ά ΕΜΑΚ με την επίδειξη των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους ενώ για όσους επιθυμούν θα υπάρχει η δυνατότητα να υιοθετήσουν κάποιο αδέσποτο από τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες!

Ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη υλοποιήσει 5 Πάρκα Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων στην Λεωφόρο Χατζηκυριακού (Α΄ Κοινότητα), στο Πάρκο Παπασπύρου στα Καμίνια (Δ΄ Κοινότητα), στο Πάρκο Σμυρλή (Δ΄ Κοινότητα), στο Πάρκο Δηλαβέρη (Ε΄ Κοινότητα), στο Πάρκο C130 (Ε΄ Κοινότητα).

Το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται να παραδοθούν άλλα 2 Πάρκα Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων στις Κοινότητες του Δήμου Πειραιά.

Σκοπός είναι κάθε αδέσποτο ζωάκι να αποκτήσει τη δική του οικογένεια μέσω κατάλληλων ενεργειών που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πειραιά με τη βοήθεια Φιλοζωικών σωματείων με απώτερο σκοπό τις υιοθεσίες.

Ο Δήμος Πειραιά επίσης, φροντίζει τους τετράποδους φίλους παρέχοντας καθημερινά τροφές για αδέσποτα ζώα. Παράλληλα τοποθετεί ξύλινα σπιτάκια με ταΐστρες και ποτίστρες σε πλατείες και γειτονιές σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου για την προστασία των αδέσποτων.