Μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν. στις 14/11/2022 εγκρίθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, η δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πειραιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων (Δ.Σ.Ν.) αποτελεί όργανο διαβούλευσης της νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Συνιστά μηχανισμό δομημένου διαλόγου μεταξύ των νέων της περιοχής και των αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μέσα από τη λειτουργία του, φιλοδοξεί να αναδείξει ζητήματα που αφορούν τους νέους της περιοχής και να συμβάλει στη διαμόρφωση τοπικής νεανικής ατζέντας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στοχεύει στην ενεργοποίηση των νέων και την ανίχνευση, καταγραφή και χαρτογράφηση των τοπικών προβλημάτων νεολαίας.

Στο Δ.Σ.Ν. θα λειτουργούν δύο επιτροπές:

1.Επιτροπή πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.

2.Επιτροπή προώθησης και εξωτερικών σχέσεων με σκοπό την καταγραφή των ζητημάτων που άπτονται των δραστηριοτήτων τους.

Στο Δ.Σ.Ν. μπορούν να συμμετέχουν νέοι και νέες ηλικίας 15 – 30, κάτοικοι του Δήμου Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών/σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Ο.Π.Α.Ν και να επικοινωνήσουν με το αντίστοιχο email [email protected] για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Το μητρώο τηρείται υπό την ευθύνη του Ο.Π.Α.Ν. με την υποχρέωση εφαρμογής του νέου γενικού κανόνα προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR) και δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του οργάνου και προωθείται στα κοινωνικά δίκτυα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.)  Δήμου Πειραιά

Τ. 2104116107, Αλκιβιάδου 126, Πειραιάς

Τ. 2104177389 - 2104136355

email: [email protected]