Μετά από την αντίδραση του Δήμου και της τοπικής  κοινωνίας για την πιθανή δημιουργία δομής ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, αποφασίστηκε σήμερα σε συνάντηση του Δήμαρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη  με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Θανάση Θεοχάρη, να μετακινηθεί η δομή από το σημείο που είχε προγραμματιστεί στα Μανιάτικα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος,  ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γρηγόρης Καψοκόλης.

Η συνάντηση ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Μώραλη, σε συνέχεια της επιστολής του προς τον κ. Θεοχάρη, με την οποία ο Δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για ότι προγραμματίζεται η δημιουργία της δομής στην πόλη, χωρίς ενημέρωση ή τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής, φορέων και της τοπικής κοινωνίας του Πειραιά.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της δημιουργίας δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα. Μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς και ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Καψοκόλης αποφασίστηκε να μην γίνει η δομή σε αυτό το σημείο, αλλά σε νέο το οποίο θα συναποφασίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: η Περιφέρεια Αττικής η Διαχειριστική Αρχή, ο ΟΚΑΝΑ, ο Δήμος Πειραιά και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, καθώς αυτή η δομή αφορά τους 5 Δήμους του Πειραιά κι όχι μόνο τον Δήμο Πειραιά. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε το καλύτερο δυνατό σημείο για να μετακινηθεί αυτή η δομή, η οποία είναι απαραίτητη και χρήσιμη για τους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Χαίρομαι για την εξέλιξη αυτή και ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ για τη διάθεση που επέδειξε ώστε να βρεθεί κοινή λύση».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος, δήλωσε:

«Πήραμε τη δέσμευση από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ ότι η δομή δεν θα δημιουργηθεί στο σημείο που προγραμματιζόταν και είμαστε στην αναζήτηση ώστε να βρεθεί ένας χώρος που να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, ούτως ώστε και η δομή να γίνει και να μην δημιουργείται πρόβλημα στην τοπική κοινωνία. Είναι ευχάριστα νέα και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ ο οποίος έδειξε ότι έχει αντίληψη γύρω από τα κοινωνικά ζητήματα. Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις και χρυσές τομές οι οποίες θα βοηθήσουν το έργο του ΟΚΑΝΑ και δεν θα διαταράξουν την τοπική κοινωνία».

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, δήλωσε:

«Η μετακίνηση της δομής σε άλλο χώρο είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, την οποία ήθελαν οι κάτοικοι της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Είναι μια δομή που πράγματι είναι χρήσιμη, αλλά όχι σε μια κατοικημένη περιοχή, με εμπορική δραστηριότητα, κοντά σε σχολεία. Το κατάλαβε ο Πρόεδρος του  ΟΚΑΝΑ  μετά από τη σημερινή μας συνάντηση μαζί και με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, δήλωσε:

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι βρέθηκε μια χρυσή τομή στο μείζον αυτό θέμα, το οποίο προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Ο Δήμαρχος κινήθηκε με άμεσα αντανακλαστικά από τη στιγμή που ενημερώθηκε και πιστεύω ότι με συζήτηση θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».