Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή, ένα εμβληματικό έργο που σχεδίασε η σημερινή Δημοτική Αρχή σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης μας, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, το οποίο ανοίγει μια νέα σελίδα ανάπτυξης για τον Πειραιά, καθώς δημιουργεί πολιτιστική, τουριστική, αστική και επιχειρηματική αξία, αναβαθμίζοντας την περιοχή της Πειραϊκής.
Συγκεκριμένα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου, δημόσιου χώρου που θα αποδοθεί στους πεζούς και στους ποδηλάτες με ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος της ακτής, καθώς και οι κατάλληλες υποδομές οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων.
Προβλέπονται επίσης, διάδρομος στην ακτή για θέαση του Κονώνειου Τείχους από τη θάλασσα και ειδικός φωτισμός ανάδειξής του, επιπλέον ανοιχτοί χώροι για την ενθάρρυνση της πρόσβασης του κοινού, αναδιάταξη των χώρων στάθμευσης και δημιουργία νέων, δημιουργία ραμπών για τη σύνδεση των διαδρομών και την εξασφάλιση πρόσβασης ΑΜΕΑ σε σημεία του Τείχους και λοιπές εργασίες αναβάθμισης της ακτής.
Σημειώνεται πως, κατά την κατάρτιση της μελέτης θα υπάρξει και διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Με το έργο αυτό, το οποίο  αποτελεί τμήμα της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» με φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου "Πειραιάς Συν", η Πειραϊκή γίνεται μια πιο σύγχρονη, φιλόξενη και λειτουργική περιοχή με σεβασμό στο τοπίο, στην ιστορία  και στον αρχαιολογικό  της χώρο.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι όταν υπάρχει γνώση, σοβαρότητα, στρατηγική και όρεξη για δουλειά τότε όλα είναι εφικτά. Δεν έγινε τυχαία η ανάπλαση  του Μικρολίμανου μετά από δεκαετίες. Δεν ανακατασκευάζεται και θα εγκαινιαστεί το 2023 ο κοιμώμενος για περίπου 50 χρόνια Πύργος του Πειραιά από τύχη. Δεν εντάχθηκε η για δεκαετίες θρυλούμενη και επιθυμητή από όλους ανάπλαση της Πειραϊκής στο Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των 25 εκ. ευρώ από σύμπτωση. Δεν εξασφαλίστηκε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά επειδή μας χαρίστηκε. Δεν δόθηκαν 7 εκ. ευρώ στις επιχειρήσεις του Δήμου μας γιατί κάπου τα βρήκαμε. Δεν φιλοξενούμε πρόσφυγες, οι οποίοι εντάσσονται σιγά - σιγά στην κοινωνία του Πειραιά με την απαιτούμενη ηρεμία από τύχη. Δεν έγιναν πολλές δεκάδες παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς από τύχη. Δεν είναι η πόλη μας κάθε χρόνο πιο καθαρή και φωτεινή από τύχη. Δεν μειώθηκαν ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω τα δημοτικά τέλη, για πρώτη φορά τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια κατά 25% από τύχη. Έχουμε κάνει αρκετά, όμως οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα βελτιώνοντας τομείς που παραμένουν προβληματικοί, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό, την ίδια όρεξη και σχέδιο να αλλάζουμε τον Πειραιά  βήμα - βήμα προς το καλύτερο. Είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα για την πόλη και για όλους μας».