Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο κ. Θοδωρή Καπράλο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν εμβληματικά έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά, κοινές πρωτοβουλίες  για την τόνωση της πειραϊκής αγοράς και η υλοποίηση δράσεων για την περαιτέρω προβολή της πόλης μας.

Στη συνάντηση μετείχαν από τον Δήμο Πειραιά οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Ρέππας, κα Αντωνία Καρακατσάνη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά τα μέλη Δ.Σ. κ. Ευάγγελος Κορκίδης, κα Μαρία Πιττάκη και κ. Μιχάλης Χατζηιωάννου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Στο πλαίσιο των τακτικών μας συναντήσεων υποδέχθηκα στο Δημαρχείο Πειραιά τον Πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας. Ατζέντα της συζήτησής μας ήταν η έναρξη της λειτουργίας του Μετρό και οι ενέργειες που θα γίνουν από κοινού για την προώθησή του, οι θεματικές (πολιτιστικές, αθλητικές, γαστρονομικές κ.α.) εκδηλώσεις που γίνονται και εκφράστηκε ικανοποίηση γι΄ αυτό, καθώς δίνουν μια περαιτέρω ώθηση και στην αγορά του Πειραιά, θέματα που αφορούν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι αναπλάσεις που λαμβάνουν  ήδη χώρα ή που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στην πόλη μας, η απορρόφηση των 7 περίπου εκ. ευρώ με τα οποία ο Δήμος ενίσχυσε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Πειραιά, οι εξελίξεις με το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, αλλά και μια σειρά μικρότερων αλλά σημαντικών θεμάτων. Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς της πόλης με τον οποίο είχαμε, έχουμε και θα έχουμε μια παραγωγική και εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο την τόνωση της πειραϊκής αγοράς και της τοπικής μας οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θοδωρής Καπράλος, σημείωσε:

«Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της διαχρονικής πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει και με την ευκαιρία των εμβληματικών έργων που γίνονται στην πόλη και της έναρξης λειτουργίας του μετρό, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εικόνα και η δυναμική της πόλης μας και να στηριχθεί η πειραϊκή αγορά. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνδιοργανώσουμε προωθητικές ενέργειες και δράσεις προβολής της όμορφης πόλης μας και της αγοράς μας, που θα ενισχύσουν περισσότερο τον μητροπολιτικό χαρακτήρα του Πειραιά και θα προτρέψουν  τον καταναλωτή να τον επισκεφτεί, να περπατήσει στην πόλη και να κάνει τις αγορές του στα καταστήματά μας. Επιδίωξή μας είναι να αποκτήσει ο Πειραιάς την θέση που του αξίζει στον εμπορικό χάρτη της χώρας».