O Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με ανακοίνωσή του απάντησε στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, του Νίκου Μπελαβίλα, «Πειραιάς για Όλους».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Γελάει όλος ο Πειραιάς, για πολλοστή φορά, με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης »Πειραιάς για Όλους». Αφού δεν μπορούν να ασκήσουν κριτική στη Δημοτική Αρχή για ουσιαστικά θέματα, καθώς ο Πειραιάς σαφέστατα προοδεύει, ψάχνουν να βρουν «κίτρινες» χαραμάδες λάσπης για να φανούν.

Ειλικρινά κρίμα για έναν συνδυασμό, που υπό άλλες προϋποθέσεις, έστω και με αυτούς τους 7 στους 49 συμβούλους, θα μπορούσε κάτι, έστω στο ελάχιστο, να συμβάλει.

Αντί λοιπόν να συγχαρούν τη Δημοτική Αρχή και τον Αντιδήμαρχο κύριο Ρέππα, για τη θετική εικόνα της πόλης σε σχέση με την καθαριότητα και τις προσπάθειές του για την αύξηση της ανακύκλωσης, τα οποία κάτοικοι και επισκέπτες αναγνωρίζουν και αντί να χαρούν που θα μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης -στην οποία ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει για πρώτη φορά- για την υποψηφιότητα του Δήμου μας στα βραβεία του έγκυρου Εconomist, για τους Δήμους που την προηγούμενη χρονιά με τα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποίησαν, με διαλογή στην πηγή, πρωτοπόρησαν και συνέβαλαν στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσής τους, ανακάλυψαν σπατάλες του Δήμου λόγω του ακριβού αεροπορικού εισιτηρίου!!!!

Η μιζέρια και η εσωστρέφεια σε όλο της το μεγαλείο. Ευτυχώς που οι Πειραιώτες έχουν αυτιά, μάτια και κρίση και άρα γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Τα οικονομικά στοιχεία που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή Μώραλη το 2014, καθώς και τον κίνδυνο χρεοκοπίας που κλήθηκε να διαχειριστεί και που φυσικά δεν συγκρίνονται και δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή άκρως βελτιωμένη κατάσταση, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα του 2014-2019, την πανδημία του 2020-2022, τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 23% !!! για πρώτη φορά τα τελευταία 40!!! χρόνια και φυσικά την τωρινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ειλικρινά λυπάμαι, αν και πλέον δεν εκπλήσσομαι, για την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» και πλέον ειλικρινά αναρωτιέμαι μόνο αν είναι σε γνώση και έγκριση του επικεφαλής του συνδυασμού τους».