Με παιδικά χαμόγελα «πλημμύρισε» χθες το Βεάκειο Θέατρο  στην καλοκαιρινή γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά με τον τίτλο: «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΛΛΑΔΑ». Τα παιδιά με μοναδικό και ξεχωριστό  τρόπο, έδωσαν τη δική τους παράσταση, με χορό και τραγούδι,  «σκορπίζοντας» χαρά, ενθουσιασμό, αλλά και συγκίνηση σε γονείς, παιδαγωγούς και παρευρισκόμενους.

Τη γιορτή άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, που ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους με γνωστές μελωδίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Μετά από απουσία δύο χρόνων, λόγω πανδημίας, τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών βρέθηκαν πάλι στο Βεάκειο Θέατρο σε μία παράσταση, που έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο, όπου τα ίδια τα παιδιά δημιουργούν και διασκεδάζουν. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί προσφέρουν σημαντικό παιδαγωγικό έργο. Τα παιδιά εξοπλίζονται στη ζωή με τα πρώτα εφόδια, διαπλάθονται ως χαρακτήρες  και κοινωνικοποιούνται. Oφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διεύθυνση και στο προσωπικό του δήμου, καθώς και στις προϊσταμένες, όπως και στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό,  γιατί υπερβάλλοντας εαυτούς, καλύπτουν κενά και ξεπερνούν δυσκολίες. Είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο λειτουργίας των Σταθμών, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Πάντοτε επιδιώκουμε τη βελτίωσή τους. Εύχομαι στα παιδιά και στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών καλό καλοκαίρι!».

Η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού, Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, υπογράμμισε:

«Σας καλωσορίζω στη μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά. Η παρουσία όλων σας μας τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει μεγάλη χαρά. Στη σκηνή του Θεάτρου, που θα ανέβουν  τα παιδιά θα χαρούν, θα χορέψουν και θα μας τραγουδήσουν «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΛΛΑΔΑ». Θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στο μέτρο του δυνατού, λόγω της πανδημίας, προγραμματίσαμε δράσεις, εκδηλώσεις και παραστάσεις μέσω διαδικτύου, αλλά και δια ζώσης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι οποίες ενίσχυσαν την ανάπτυξη των παιδιών και  την επιμόρφωση του προσωπικού. Ο ρόλος των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι υψίστης σημασίας για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε παιδιού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς για την άψογη συνεργασία και ελπίζω να εισπράξατε και από εμάς αγάπη και μια εποικοδομητική χρονιά για τα παιδιά σας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας. Εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Βασίλαινα Ειρήνη, τον Προϊστάμενο κ. Δρούτσα Παναγιώτη, όλες τις Προϊσταμένες των Βρεφονηπιακών Σταθμών, το άρτια καταρτισμένο και ικανό εκπαιδευτικό, διοικητικό και το βοηθητικό προσωπικό του Δήμου μας, όλους τους συνεργάτες μου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε όλους λοιπόν εσάς, θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη, το ζήλο που δείχνετε για να πηγαίνουν μπροστά οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά.  Τον Σύμβουλο Δημάρχου κ. Βασίλη Καραγιάννη για την πολύτιμη βοήθειά του, τη Φιλαρμονική του Δήμου μας και όλους τους συντελεστές της εφετινής  εκδήλωσης. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γιάννη Μώραλη, που είναι  για μένα και για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας, αρωγός και στήριγμά μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε άοκνα, δυναμικά και πάντα με προγραμματισμό, υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά του Πειραιά.

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι!».

Στη γιορτή παρευρέθηκαν: Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής κ. Γιάννης  Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας  κ. Τάσος Μαρκαριάν, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου κ. Αντώνης Μοραντζής, Κοινοτικοί Σύμβουλοι,  ο Διευθύνων Σύμβουλος  της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης  (Ε.Ε.Τ.Α.Α) Α.Ε. κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου κ. Ηλίας Σαλπέας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Χρήστος Μακρής και ο Σύμβουλος Δημάρχου κ. Βασίλης Καραγιάννης.