Επιτυχημένη διημερίδα από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ίσων ευκαιριών στα σχολεία.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα διημερίδα διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 σε γνωστό ξενοδοχείο του Πειραιά, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, επιστήμονες εθνικοί εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στόχος της διημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας του Πειραιά για ζητήματα δικαιωμάτων, ισονομίας, κοινωνικών διακρίσεων, ίσων ευκαιριών και εκφοβισμού, ιδιαίτερα στους χώρους των εκπαιδευτικών μονάδων.

Χαιρετισμό απεύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ζέττα Μ. Μακρή , ο Ειδικός Γραμματέας  Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ηρακλής Μοσκώφ, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Γ. Βοϊδονικόλας - Πρόεδρος ΚΟΔΕΠ , η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά κ. Sissy Aligizaki και ο Πρόεδρος της New Weinkle κ. Στέφανος Νόλλας.
 

Τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα, εκπροσώπησε ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Nikitas Kanakis , ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στην τοποθέτησή του:

«Σε μια δύσκολη συγκυρία, σε μια εποχή μεγάλων αβεβαιοτήτων και πολλαπλών δυσκολιών, στην ΚΟΔΕΠ προσπαθούμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τα παιδιά του Πειραιά, παιδιά που κάτω από δύσκολες συνθήκες με μειωμένες δυνατότητες, προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Η προσπάθειά μας αυτή που στηρίζεται στο σλόγκαν του Προέδρου της ΚΟΔΕΠ, κο Βοϊδονικόλα, «Στον Πειραιά Κανένας Μόνος», έχει όμως και μια άλλη ερμηνεία.  Στον Πειραιά διαμορφώνουμε μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που επενδύει στην εκπαίδευση, στην επιμόρφωση και στις νέες ιδέες. Αλλά και στην ουσιαστική στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στην δύσκολη προσπάθειά της, να δώσει αυτοπεποίθηση σε παιδιά με πολλά προβλήματα και ευαλωτότητες. Η σημαντική πρωτοβουλία της ΚΟΔΕΠ στοχεύει σε αυτό και θα συνεχίσει με περισσότερες πρωτοβουλίες να δείχνει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.»