Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον  Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η Γιορτή Λουλουδιών στην πλατεία Κανάρη στο  Πασαλιμάνι.

Η εντυπωσιακή αυτή γιορτή  με την  πανδαισία χρωμάτων και  αρωμάτων και την μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών ξεκίνησε στις 29 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 15 Μαΐου.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες από όλη την Αττική έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία  λουλούδια και φυτά της αρεσκείας τους  και να στολίσουν με αυτά τα μπαλκόνια και τις βεράντες τους, δίνοντας άρωμα και χρώμα στις γειτονιές του Πειραιά.

Η ξεχωριστή αυτή δράση αποτελεί θεσμό για την πόλη μας και διοργανώνεται από τον  Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον  Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων  Αχαρνών Αττικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Εγκαινιάσαμε σήμερα τη Γιορτή των Λουλουδιών στην πλατεία Κανάρη, η οποία έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη εικόνα στο Πασαλιμάνι δίπλα στη θάλασσα. Η Γιορτή των Λουλουδιών αποτελεί θεσμό και είναι μια καθιερωμένη δράση στην πόλη μας, την οποία «αγκαλιάζουν» κάθε χρόνο κάτοικοι και επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο. Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες να επισκεφθούν την Γιορτή Λουλουδιών και να επιλέξουν όμορφα λουλούδια και φυτά από τα 30 περίπτερα που βρίσκονται στην πλατεία Κανάρη.

Ευχαριστώ τον  Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής και τον Πρόεδρο κ. Μεταξά με τον οποίο συνεργαζόμαστε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια ομορφαίνοντας με τις ανθοκομικές εκθέσεις την πόλη μας, τις Αντιδημάρχους Αντωνία Καρακατσάνη και Ανδριάνα Ζαρακέλη και όλους όσοι συνέβαλαν για την άρτια διοργάνωση της Γιορτής Λουλουδιών. Είναι ακόμα μια  ξεχωριστή και αισιόδοξη δράση».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, στον χαιρετισμό της, σημείωσε:

«Είναι θεσμός πλέον για τον Πειραιά αυτή η γιορτή, με εξαίρεση βέβαια το 2020 που λόγω της πανδημίας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.  Ένας θεσμός που αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με το πράσινο και την καταλυτική επίδρασή του τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κλιματική αλλαγή.  Άλλωστε με εντολή του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μώραλη,  η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, που προΐσταμαι ως Αντιδήμαρχος, όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει,  συντηρεί και αναπλάθει  το πράσινο στον Πειραιά,  με γνώμονα πάντα την ποιότητα ζωής του δημότη.  Θα ήθελα  να καλέσω τους Πειραιώτες - και όχι μόνο - να έρθουν για να γεμίσουμε την πόλη μας, τα σπίτια μας, τις βεράντες μας με χρώματα και αρώματα.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον Πρόεδρο του Αγροτικού Ανθοκομικού  Συνεταιρισμού  Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Αλέξανδρο  Μεταξά,  τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και τη  Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και την  Αντιδήμαρχο κυρία Ανδριάνα Ζαρακέλη».

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Αλέξανδρος Μεταξάς, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη που με τη στήριξή του εδώ και χρόνια πραγματοποιούμε τη Γιορτή Λουλουδιών. Να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Πρασίνου κα Καρακατσάνη, η οποία ξεπέρασε τις  δυσκολίες και τα εμπόδια και να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Τουρισμού  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κα Ανδριάνα Ζαρακέλη για την άψογη συνεργασία και όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της μεγάλης  Γιορτής Λουλουδιών στην πανέμορφη πλατεία Κανάρη. Θα ήθελα να καλέσω τους δημότες του Πειραιά, καθώς και τους δημότες των όμορων Δήμων να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τα όμορφα φυτά μας και να στολίσουν τα μπαλκόνια και τις αυλές τους». 

Την εκδήλωση  των εγκαινίων πλαισίωσε με μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 22:00.

Στα εγκαίνια της Γιορτής των Λουλουδιών παρευρέθηκαν:  ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής  Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μελάς, ο επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς – Πόλη -  Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος, οι Αντιδήμαρχοι κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, κα Κυριακή  Μπουρδάκου και οι κ.κ. Δημήτρης  Καρύδης, Δημήτρης Αράπης και   Αλέξανδρος Αργουδέλης. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου  και κ.κ.  Χαρουτιούν Μαρκαριάν  και Αντώνης Μοραντζής. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα  Αρβανίτου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης - Νήσων Αιγαίου κα Άννα Δασκαλάκη, η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» κα Αναστασία Πασακοπούλου και η Γενική Γραμματέας κα Φιλία Κωνσταντάτου, η Πρόεδρος  του Ομίλου «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» κα Νανά Λάτση και η Αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος κα Γεωργία Ρουκουτάκη.