Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πάσχα, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά θα γίνει η «νονά» για τα ωφελούμενα παιδιά της.

Με βασικό σύνθημα «κανένα παιδί του Πειραιά χωρίς δώρο και λαμπάδα το Πάσχα» η ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχει ήδη ξεκινήσει τη διανομή των πασχαλινών ειδών στις ωφελούμενες οικογένειες των προγραμμάτων της.

Πρόκειται για μια ακόμα κοινωνική δράση, στο πλαίσιο ενός συνόλου προγραμματισμένων πασχαλινών δράσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν κατά τον εορτασμό της Ανάστασης και του Πάσχα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

 «Μια ακόμη σημαντική δράση αγάπης και αλληλεγγύης βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μοιράζει χαμόγελα στα ωφελούμενα παιδιά της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Στόχος μας είναι να μην μείνει  κανένα παιδί χωρίς δώρο και λαμπάδα,  προκειμένου να  γίνουν πιο όμορφες αυτές οι  Άγιες Ημέρες για τα παιδιά. Η  δράση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της προσφοράς, και ενισχύει ακόμη περισσότερο  το κοινωνικό  έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π., που υλοποιεί με ευαισθησία όλα αυτά τα χρόνια. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ανέφερε σχετικά:

«Για εμάς στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά δε νοείται Πάσχα μακριά από τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Η ζωή μας είναι συνυφασμένη 365 μέρες το χρόνο με όλους εκείνους του συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις δυσκολίες της ζωής. Ένας λόγος παραπάνω να είμαστε δίπλα τους όταν εορτάζουμε τη γιορτή της Αγάπης και της Ελπίδας, το Άγιο Πάσχα! Για εμάς λοιπόν δεν υπάρχει καλύτερο πασχαλινό δώρο από το χαμόγελο αισιοδοξίας που αντικρίζουμε στα πρόσωπα αυτών των συνανθρώπων μας και ιδίως των μικρών παιδιών!

Η εντολή του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μώραλη να μην υπάρχει ούτε ένας Πειραιώτης που να νιώθει ή να είναι αβοήθητος, είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας. Για αυτό τον  λόγο καλώ για ακόμη μια φορά όλους τους συμπολίτες μας, να συνδράμουν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, βοηθώντας μας στον εντοπισμό αξιοπρεπών οικογενειών ή μοναχικών πολιτών που διαβιούν υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να έρθει και για εκείνους η Ανάσταση - κυριολεκτικά και μεταφορικά - κατά το φετινό Πάσχα! Είναι στο χέρι όλων μας να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, για όλες και όλους. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!»