Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζοντας να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στις γειτονιές της πόλης,  προχωρά σε ένα σημαντικό έργο στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.  Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση της οδού Δωδεκανήσου, της πλατείας Λεγάκη, του πεζόδροµου της οδού Χίου και της παρόδου Χίου.

Το έργο ξεκίνησε σήμερα, με την  ανακατασκευή των πεζοδρομίων επί της οδού Δωδεκανήσου, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρου Αργουδέλη, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το έργο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Η  μεγάλη αυτή παρέμβαση περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση της πλατείας Λεγάκη, την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, του οδοστρώµατος και της νησίδας της οδού Δωδεκανήσου, αναπλάσεις πρασίνου,  κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισµού µε νέα φωτιστικά σώµατα τύπου LED, εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ποιοτική και λειτουργική αναβάθµιση των κοινόχρηστων χώρων στα πολυσύχναστα αυτά σημεία της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας,  προσφέροντας στους πολίτες καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας και ζωής στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ένα νέο και σημαντικό έργο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του οδικού άξονα της οδού Δωδεκανήσου ξεκίνησε σήμερα, με τις εργασίες για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στον κεντρικότερο δρόμο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά αναπλάσεων στα πεζοδρόμια, στον δρόμο καθώς και  στην πλατεία Λεγάκη. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να αλλάζουμε προς το καλύτερο κάθε γειτονιά, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας. Έχω πει πολλές φορές ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο. Σαφώς φροντίζουμε το κέντρο, αλλά αντιμετωπίζουμε ισάξια κι όλες τις άλλες περιοχές. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης ασφαλτοστρώσεων και πεζοδρομίων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά και σε πολλούς δρόμους σε γειτονιές της πόλης, έξω από σχολεία και γενικότερα σε σημεία που έχρηζαν ριζικής ανακατασκευής. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να παρεμβαίνουμε στον βαθμό των δυνατοτήτων μας αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά  κάθε γωνιά της πόλης μας».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Ένα σημαντικό έργο ξεκίνησε για τον Πειραιά στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, στον οδικό άξονα της οδού Δωδεκανήσου που ενώνει την ευρύτερη περιοχή των Καμινίων με την οδό Πειραιώς. Η παρέμβαση στην οδό Δωδεκανήσου γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε μέσα από την ανάπλασή της να εκσυγχρονιστεί ο οδικός άξονας, αλλά παράλληλα να γίνει πιο φιλική και λειτουργική για τους πεζούς και τα καταστήματα της περιοχής. Ιδιαίτερη θα είναι και η διαμόρφωση της πλατείας Λεγάκη στη διασταύρωση των οδών Δωδεκανήσου και Χίου, η οποία θα συμβάλει στη γενικότερη αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους δημότες μας».