Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Πειραιά με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Γιάννης Βαλσαμίδης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του, τόνισε:

«Υποδέχθηκα τον φίλο και συνάδελφό μου Αλέξανδρο Λυμπέρη, με τον οποίο έχω μια διαρκή, εξαιρετική συνεργασία. Μάλιστα πρόσφατα είχα τη χαρά να επισκεφθώ τη Σάμο και να ενημερωθώ εκτενώς για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το νησί. Συζητήσαμε πιθανές συνεργασίες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την πολύπαθη, τα τελευταία χρόνια, Σάμο.  Έχω ξαναπεί πως οι αδελφοποιήσεις μεταξύ των Δήμων έχουν νόημα όταν μπορούν να αποφέρουν θετικά οφέλη για τις πόλεις, όταν δηλαδή περνάμε από τα λόγια και τις υπογραφές στις πράξεις. Στον Πειραιά υπάρχει έντονο συνδετικό στοιχείο με τη Σάμο και χαίρομαι ιδιαίτερα που με τις κοινές δράσεις, τις οποίες σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός κ.α., καθώς  και με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά για σύμπραξη του Πανεπιστημίου της πόλης με το Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι ενδυναμώνουμε  τους  ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο πλευρές».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή η αδελφοποίηση της Δυτικής Σάμου με τον Δήμο Πειραιά, καθώς μας συνδέουν πολλά. Νιώθουμε τον Πειραιά σαν δεύτερη πατρίδα μας και οι δεσμοί φιλίας μας έχουν μια διαχρονικότητα. Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά και να συζητήσουμε συνεργασίες, αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί το νησί, το οποίο έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα από φυσικές καταστροφές. Επιπλέον, διαθέτουμε ένα σημαντικό Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι, το οποίο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος όταν ήρθε στη Σάμο, το οποίο θα μπορούσε να συμπράξει με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι αδελφοποιήσεις δεν πρέπει να μένουν στα χαρτιά και χαίρομαι που με τον Δήμο Πειραιά θα προχωρήσουμε σε συνεργασίες».