Ο Δήμος Πειραιά και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, 25 Οκτωβρίου, με δράσεις που έχουν σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου και να ενισχύσουν τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις 12.00 οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ» δίνουν ραντεβού στο Πασαλιμάνι, στο Ρολόι και στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες για τη δύναμη της πρόληψης.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 18:30, ο Δήμος Πειραιά και ο ΟΕΕΚ – ΑγκαλιάΖΩ διοργανώνουν εσπερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τίτλο: «Καρκίνος Μαστού: Μας αφορά όλες». Ομιλητές θα είναι η Διευθύντρια, υπεύθυνη της Μονάδας Μαστού του «Μεταξά» κα Ελευθερία Β. Ιγνατιάδου, ο Επιμελητής Α’ της Μονάδας, κ. Παύλος Λαμπρόπουλος, καθώς και η Πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η οποία έδωσε τη δική της «μάχη» με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια. 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Φωτίζεται Ροζ

Αμέσως μετά, στις 20:00, το εμβληματικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα φωταγωγηθεί ροζ, το χρώμα που έχει καθιερωθεί για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, υπενθυμίζοντας σε όλους τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Δωρεάν πλήρης κλινική εξέταση μαστού 

Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 18:00 στο Νοσοκομείο «Μεταξά» θα πραγματοποιείται δωρεάν πλήρης κλινική εξέταση μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών, συμπτωματικές ή μη. Η εξέταση θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 213 2079420,  213 2079147  και 213 2079421.

Τέλος, μετά από ευγενική χορηγία της COCO-MAT, θα διανεμηθούν δωρεάν από τον «ΑγκαλιάΖΩ», σε όσες γυναίκες έχουν υποβληθεί σε χειρουργική μαστεκτομή, μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς (Pillow Positive), κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Όμιλο στο τηλέφωνο 210 4186341.