Συγκινητική  ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης  Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), να προσφέρουν σχολικά είδη για μαθητές που έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Ο  Δήμος και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συμμετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαζί με όλους τους Δήμους της Αττικής στην κοινωνική αυτή δράση. 

Χθες, από νωρίς το πρωί, Πειραιώτες προσέρχονταν στο Γραφείο Εθελοντισμού στο Δημαρχείο, προσφέροντας σχολικά είδη όπως στυλό,  τετράδια, σχολικές τσάντες,  κασετίνες, κ.ά. 

Σημειώνεται, πως τα σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στα ωφελούμενα παιδιά του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», καθώς και σε παιδιά οικογενειών που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε :

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από τη μεγάλη ανταπόκριση των Πειραιωτών  στο κάλεσμα του Δήμου και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για παιδιά που έχουν ανάγκη. Οι Πειραιώτες έχουμε δείξει ότι είμαστε αλληλέγγυοι και το αποδεικνύουμε κάθε φορά. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»,  μαζί με  όλους τους Δήμους της Αττικής και συγκεντρώσαμε απαραίτητα σχολικά είδη, τα οποία θα προσφέρουμε σταπαιδιά του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη».

Ο Δήμος και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. με τον Πρόεδρο τηςΓιάννη  Βοϊδονικόλα και το επιτελείο  του, ειδικά τα δύο  κρίσιμα τελευταία χρόνια με την πανδημία, έχουν δείξει ότι είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες  και σε όσους έχουν ανάγκη από τη στήριξή μας. Σκοπός μας είναι λάβουμε  κι άλλες πρωτοβουλίες, ώστε να είμαστε ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι με αλληλεγγύη και ευαισθησία, προσέφεραν σχολικά είδη για μαθητές της πόλης μας».      

 

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης  Βοϊδονικόλας, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Εξασφαλίσαμε και φέτος για όλα τα παιδιά του Πειραιά, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τα απαραίτητα σχολικά είδη για τη φετινή σχολική χρονιά. Η ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης που έχει δομήσει η ΚΟ.Δ.Ε.Π. με τους εκατοντάδες εθελοντές και δωρητές της, έχει δημιουργήσει μια μοναδική ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, η οποία εγγυάται μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους.

Ευχαριστώ θερμά το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»και τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την καθοριστικής σημασίας στήριξη, μα κυρίως τους συμπολίτες μας, που έσπευσαν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο για ακόμη μια φορά, από το περίσσευμα της αγάπης τους».