Παρατείνεται για 15 επιπλέον ημέρες η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των πειραϊκών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση στη δράση: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στον Δήμο Πειραιά».

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων  και επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση των φακέλων, δίνεται παράταση για την υποβολή αίτησης έως και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στις 15:00.  

Υπενθυμίζεται ότι η δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.500,00€ και μέγιστο τα 20.000,00€.

Οι επιχειρήσεις απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, το οποίο συντάσσει δωρεάν τον φάκελο υποβολής της πρότασης για τη δράση,  ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στο site του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά: https://piraeusbsc.gr/

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά παρατείνει για 15 ακόμη ημέρες τη δυνατότητα ένταξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της πόλης μας σε μια από τις πλέον σημαντικές χρηματοδοτούμενες δράσεις μας, καθώς η συμμετοχή έχει αυξηθεί, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Θα ήθελα να καλέσω τις επιχειρήσεις του Πειραιά οι οποίες βίωσαν τις επιπτώσεις της πανδημίας, να αξιοποιήσουν αυτή τη σημαντική δυνατότητα, καθώς μπορούν να ενισχυθούν με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει έως και τις 20.000 ευρώ. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τις πειραϊκές επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις, που έχουν ως επίκεντρο την τόνωση της τοπικής οικονομίας».