Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συγκεντρώνουν σχολικά είδη για μαθητές που έχουν ανάγκη, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη κοινωνική δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», μαζί με όλους τους Δήμους της Αττικής.

Τα σχολικά είδη θα προσφερθούν στα ωφελούμενα παιδιά του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», καθώς και σε παιδιά οικογενειών που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (ισόγειο Δημαρχείου, Πλατεία Κοραή 1).

Ειδικότερα, η συλλογή σχολικών ειδών αφορά σε: 

1. Στυλό μαύρα / μπλε 

2. Τετράδια μπλε 50φ.

3. Σπιράλ θεμάτων 

4. Ντοσιέ με κουμπί 

5. Φακέλους με διαφάνειες 

6. Διαφάνειες 

7.Γεωμετρικα είδη (τρίγωνα, χάρακες, διαβήτη, μοιρογνωμόνια) 

8. Υπογραμμιστές

9. Σχολικές τσάντες 

10. Κασετίνες (μικρές) 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε :

«Για δεύτερη χρονιά συγκεντρώνουμε σχολικά είδη  σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», προκειμένου να προσφέρουμε χαρά και χαμόγελα σε μαθητές της πόλης και στις οικογένειές τους που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Η συλλογή των σχολικών ειδών, έρχεται να ενισχύσει το ήδη σημαντικό έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς υλοποιεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη «Διδακτική Αλληλεγγύη». Χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτή την  κοινωνική ενέργεια, καθώς αναδεικνύει τη σημασία της προσφοράς σε όλους όσοι χρειάζονται τη βοήθειά μας και για τον λόγο αυτόν, θα ήθελα να καλέσω φορείς, συλλόγους και δημότες να προσφέρουν σχολικά είδη. Είμαι βέβαιος ότι οι Πειραιώτες θα δείξουν για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη που τους διακρίνει. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί τα παιδιά. Αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».   

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης  Βοϊδονικόλας, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Τα παιδιά μας είναι το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.  Κύριο μέλημά μας στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. αποτελεί η πολύπλευρη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας, προκειμένου - μεταξύ άλλων - να παρέχονται στα παιδιά τους όλα τα απαραίτητα μέσα για την πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε και εμείς το δικό μας μικρό λιθαράκι στο χτίσιμο της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία Δήμου Πειραιά και ΚΟ.Δ.Ε.Π. με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και κυρίως με τη μαζική συμμετοχή των συνδημοτών μας, θα υπερκαλύψει και τις φετινές ανάγκες σε σχολικά είδη. Ευχαριστούμε θερμά το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ που για ακόμα μια χρονιά στηρίζει έμπρακτα το πολύπλευρο έργο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά».