Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε  στην τελετή Αγιασμού σχολείων της πόλης, όπου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Ο κ. Μώραλης έδωσε το παρών στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά με τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, καθώς και στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τον Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Καψοκόλη.

Επιπλέον, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων και Οργανισμών παρευρέθηκαν στους αγιασμούς σχολείων του Πειραιά, στέλνοντας το μήνυμα ότι  η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η κα Ασπασία Αλιγιζάκη βρέθηκε στο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο, η κα Αλέκα Τουμαζάτου στο 50ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι κ.κ. Παναγιώτης Ρέππας, Αλέξανδρος Αργουδέλης και Ιωσήφ Βουράκης στο 28ο Δημοτικό Σχολείο,  ο  Δημήτρης Αράπης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φαλήρου και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος  βρέθηκε στο 28ο και 29ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο 47ο Νηπιαγωγείο.

Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας - ιδίως στα πρωτάκια– στους γονείς και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Σήμερα τα σχολεία μας ανοίγουν με νέους κανόνες λειτουργίας, με μάσκες, αποστάσεις, self-test και άλλα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία πρωτίστως των παιδιών, αλλά και όλων μας. Είναι όμως σημαντικό ότι τα παιδιά μας επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με φυσική παρουσία κοντά στους φίλους, τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους.

Στον Δήμο Πειραιά έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να υποδεχτούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ασφάλεια. Ακολουθούμε πιστά τα μέτρα των αρμόδιων αρχών για τη λειτουργία των σχολείων και έχουμε προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες με υγειονομικό υλικό (απολυμαντικά, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες).

Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε εργασίες επισκευών και ανακαίνισης σε σχολικά κτήρια, προχωρήσαμε σε εκτεταμένους καθαρισμούς στους εξωτερικούς χώρους και έγιναν παρεμβάσεις για την περιποίηση του πρασίνου στις αυλές και στους κήπους των σχολείων.

Παρά τα επιμέρους προβλήματα που παραμένουν, καθώς παρ’ όλες τις διεκδικήσεις μας στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί καμία νέα σχολική μονάδα στην πόλη μας πλην της Ραλλείου το 2014, η προσπάθειά μας για να λειτουργούν τα σχολεία μας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες συνεχίζεται καθημερινά. Είμαστε εδώ, δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, πρόθυμοι να ακούσουμε τα αιτήματά τους και να συνεργαστούμε προκειμένου να διορθώσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.  

Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά μας θα βρουν τον τρόπο να προσαρμοστούν στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο σχολικό τους περιβάλλον εξαιτίας του κορωνοϊού, εύχομαι όμως σύντομα να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση και να μπορέσουμε ξανά να δούμε τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, χωρίς μάσκες και περιορισμούς.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!».