Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην  τελετή Ορκωμοσίας Αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «MSc in Shipping Management» του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών  του Πανεπιστημίου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης τόνισε:

 «Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε αυτή τη σημαντική στιγμή για εσάς, τους δικούς σας και τις οικογένειές σας. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι μαζί σας την ημέρα της ορκωμοσίας σας και θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να σας συγχαρώ για την επίτευξη του στόχου σας, την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος, σε μια δύσκολη  μάλιστα χρονιά εξαιτίας της πανδημίας.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το Πανεπιστήμιο της πόλης μας.  Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει μια πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, το οποίο πλέον αποτελεί πολύτιμο συνομιλητή, σύμβουλο και εταίρο της Δημοτικής μας Αρχής και ευχαριστώ θερμά τον Πρύτανη  κ. Κότιο και τους καθηγητές για την εποικοδομητική αυτή σύμπραξη. Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά παράγεται καθημερινά σημαντικό επιστημονικό, ερευνητικό έργο και καινοτομία πάνω σε κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη της πόλης και επιθυμία μας είναι να καταστήσουμε το Πανεπιστήμιό μας προπύργιο της πόλης, όπως συμβαίνει σε πολλές πόλεις και δήμους του εξωτερικού. 

Ο Πειραιάς, είναι η πόλη με το μεγάλο λιμάνι της χώρας, ένα από τα σημαντικότερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα λιμάνια της Ευρώπης. Είναι  η  φυσική έδρα της Ελληνικής Ναυτιλίας που πρωταγωνιστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Η θάλασσα, ο τουρισμός, η ναυτιλία, αποτελούν για εμάς τον βασικότερο πυλώνα για την ανάπτυξη της πόλης μας και έχουμε επενδύσει σε αυτούς τους τομείς. Είμαστε από τους πρώτους Δήμους στην Ευρώπη που υλοποιούμε συγκεκριμένη στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και μια πόλη η οποία τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ταχύτατα σε κέντρο έρευνας και καινοτομίας πάνω στη γαλάζια οικονομία. Για τον λόγο αυτό  η χώρα και ο Πειραιάς έχει ανάγκη και τη γνώση σας και την όρεξή σας για δουλειά. Θέλουμε νέους ανθρώπους με γνωστικό αντικείμενο πάνω  σε αυτούς τους τομείς και σας καλώ  να μείνετε στη χώρα να δουλέψετε στην Ελλάδα.

Σας εύχομαι να έχετε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πειραιά  κ. Γιάννη Μώραλη, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «MSc in Shipping Management» κ. Άγγελος Παντουβάκης  του προσέφερε  κουτί με αναμνηστικά δώρα.